Ganache van eendenlever en garnalen met verse consommé

Geschreven door BrusselsLife Team - 04 aug. 2010, 00:00 (Bijwerken: 25 aug. 2015, 15:18)
Ganache van eendenlever en garnalen met verse consommé
Ganache van eendenlever en garnalen met verse consommé.

Ingrediënten voor 4 personen

250 g eendenlever - 200 g garnalenconsommé - 50 g room - 60 g volledige garnalen - 1 artisjok camus - 1 g agar agar - 2 gelatineblaadjes - zout & peper

Recept

Mix de eendenlever, de helft van de garnalenconsommé en de room met de thermomix op 60°C en kruid goed. Een het geheel soepel en homogeen is, voegt u de vooraf geweekte gelatine toe. Giet de mengeling op een plaat met een diepte van 0,8 cm. Laat rusten in de koelkast. Maak vervolgens de linten van consommé door 1 g agar agar te verdunnen per 100 g consommé. Breng aan de kook. Giet op een plaat met een diepte van 0,3 cm.

Dresseren

Snijd een vierkant uit de ganache. Leg het in een bord. Pel de grijze garnalen en leg ze erop. Decoreer met chips van artisjok en enkele kruiden en druppeltjes citroen. Snijd linten in de gelei van consommé en leg ze naast de ganache. Dit recept van Christophe Hardiquest van restaurant Bon Bon wordt u aangeboden door BrusselsLife in het kader van Goûter Bruxelles. Een slowfood week in Brussel in september.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]