Gastenkamers in Brussel

Wonen & Huisvesten
Geschreven door Frédéric Solvel - 20 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 16:51)
Gastenkamers in Brussel
Bed and Breakfasts groeien gestaag! En Brussel volgt de trend...

Denk ook eens aan de optie B&B voor een citytrip, als logeerplaats voor een familielid of gewoon om Brussel anders te ontdekken. Vaak is het een goede oplossing.

 

B&B’s voor beginnelingen

Om elk misverstand te vermijden leggen we even het concept uit. In theorie is een B&B een logeermogelijkheid bij de eigenaar die toeristen een slaapplaats geeft voor één of meerdere nachten. Meestal omvat de prijs ook een ontbijt. In de praktijk verschillen de filosofie en de prestaties van het ene adres tot het andere.

Sommige eigenaars leveren quasi hoteldiensten… Bepaalde adressen doen niet onder voor paleizen wat betreft comfort, decoratie, luxe… Vergeet niet dat logeren in een B&B in eerste instantie een menselijke ervaring is et dat de rijkdom van de ervaring afhangt van ‘kleine’ schatten!

Onze selectie B&B’s in Brussel

De fans van zoekmachines zoeken wereldwijd op booking.com en lokaal op Bed&Brussels. De tarieven variëren van 50 tot 100 € voor een nacht in een tweepersoonskamer. De fans van BrusselsLife, zoals jij uiteraard, doen de moeite om onze selectie door te nemen. We geven een overzicht van enkele van de 500 Brusselse B&B’s die een bezoekje waard zijn...

Als je een koninklijk leven wilt leiden, kun je gaan logeren in de galerieën met een gelijkluidende naam: de gastenkamers in het Vaudeville geven rechtstreeks uit op de luifel van de Sint-Hubertusgalerijen. Aan de andere kant van de Grote Markt, richting Zavel, hebben Catherine en Daniel na heel wat omzwervingen hun bagage neergezet. Het resultaat? Taptoe, een kunstgalerij, atelier en gastenkamers in een voetgangerszone in het centrum van de stad.

Op de Louizalaan stelt Ursule la libellule je voor te genieten van de stadstuin.

Is BIO je credo waar je zelfs tijdens de vakantie niet van afwijkt? Ga dan naar Bihôme waar je een BIO ontbijt krijgt aangeboden!

Tot slot vind je in Brussel ook kamers in een Art Déco omgeving: Côté Déco, Les Années Folles en Op ale in Schaarbeek, Léopold II in Molenbeek en Chez Gaspart in het Park van Vorst. Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]