Gedaan met de chirurgie, leve de zachte methodes

Schoonheidsverzorging
Geschreven door BrusselsLife Team - 05 sep. 2006, 00:00 (Bijwerken: 25 jul. 2019, 11:07)
Gedaan met de chirurgie, leve de zachte methodes
Voorbij een bepaalde leeftijd helpen crèmes en andere anti-rimpel serums niet meer en zijn sommigen bereid om esthetische chirurgie uit te proberen.

Vandaag de dag laat de industrie van de schoonheidsverzorging echter toe om dit moment met enkele jaren uit te stellen dankzij interessante vooruitgang in de materie. Na de fruitzuren, verschijnen er nu opnieuw nieuwe moleculen en wonderproducten op de markt die allen mirakels beloven maar wat is er eigenlijk van aan?

Men moet in ieder geval al een onderscheid maken tussen een peeling en rimpelopvullers. Het eerste heeft een effect op de oppervlakte van de huid dankzij een aantal zuren, zoals het glicolisch zuur, die toelaten dat de huidcellen zich sneller vernieuwen, de trekken zachter worden, de vermoeidheid vervaagt en de huid samentrekt zodat ze een helderder uitzicht heeft. De tweede daarentegen beloven veeleer om de groeven, die de tijd, stress en vermoeidheid, dieper gemaakt hebben, op te vullen dankzij collagenemolleculen of Botox. Deze moleculen behoren tot de familie van de macro-moleculen en zijn te groot om in de huid in te dringen, ze moeten aangebracht worden met injecties om enig resultaat te hebben. Opgelet dus met de beloften die de fabrikanten doen. Men moet zich goed laten informeren door een specialist alvorens zich een schoonheidsproduct aan te schaffen dat meestal buitensporig duur is...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]