LEKKER Gezond eten met het hele gezin: hoe doe je dat?

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 11 okt. 2022, 00:00 (Bijwerken: 11 okt. 2022, 09:54)
Gezond eten met het hele gezin: hoe doe je dat?
Overgewicht en een ongezonde levensstijl zijn tegenwoordig een belangrijk maatschappelijk onderwerp. Door de jaren heen zijn mensen steeds zwaarder gaan wegen.

Ook kinderen kampen steeds vaker vanaf zeer jonge leeftijd met overgewicht. Een gevaarlijke ontwikkeling.

Overgewicht en een ongezonde levensstijl kunnen uiteindelijk ook veel druk leggen op de gezondheidszorg. Daarom neemt de overheid dan ook maatregelen tegen overgewicht en obesitas.


Merk jij dat die ongezonde levensstijl er bij jullie gezin ook vaak in dreigt te sluipen? Dan ben je zeker niet alleen. We zijn niet alleen meer gaan eten doordat we meer toegang hebben tot lekkernijen. Ook omdat we minder tijd hebben om gezond te eten. Een gezonde maaltijd bereiden duurt in veel gevallen nou eenmaal langer dan even snel wat fastfood bereiden of kopen. Het is niet meer dan logisch dat je na een lange werkdag geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan. Toch is het voor zowel jou als het hele gezin belangrijk om gezond te eten. Maar hoe pak je dat aan in een druk gezin? Hieronder geven we enkele tips.

 

Het gemak van maaltijdboxen

Steeds vaker kiest men voor het gemak van maaltijdboxen. Een hellofresh family box stel je helemaal zelf samen op basis van je eigen persoonlijke voorkeur. Alle gerechten zitten boordevol groentes en passen uitstekend binnen een gezond en gevarieerd dieet. Bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk. Je laat de boxen één keer per week bezorgen en je beschikt de hele week over de heerlijkste ingrediënten en recepten om iets lekkers en gezonds te bereiden. Bij elk recept staat aangegeven hoe lang de bereiding van het gerecht duurt. Soms zelfs niet langer dan 15 minuten. Handig om je boxen hierop te selecteren. Zo weet je zeker dat er altijd iets in huis is wat je snel kunt bereiden en ook nog eens heel gezond is.

Een gezond lichaam door gezonde voeding

Geef zelf het goede voorbeeld

Kinderen in de lust-ik-niet-fase zijn soms moeilijk te overtuigen om iets gezonds te eten. Dit begint meestal rond de leeftijd van twee jaar en kan wonderbaarlijk lang duren. Het is een hele normale fase. Daardoor echter niet minder frustrerend. Het is erg belangrijk om niet te veel druk op je kind te leggen tijdens de maaltijd en het goede voorbeeld te geven. Doe dus niet moeilijk over dingen waar je normaal niet echt dol op bent en laat zien dat gezond eten leuk is. Door gezond eten normaal te maken, is de kans groot dat je kind dit ook later zelf gaat overnemen. Zo leg je alvast de basis voor zijn of haar toekomst.

Een voorbeeld zijn voor anderen door gevarieerd en gezond te eten.

Balance is the key

Ook belangrijk om te beseffen dat je echt niet elke avond aan een bord groente hoeft te zitten. Ook een keertje snel langs een friterie of frietkoten in Brussel is soms beslist een goede keuze. Balance is the key. Zorg er in elk geval voor dat je 80 procent van de tijd gezond en verantwoord eet. De overige 20 procent is om te genieten. Dit kan dus inderdaad een keer een lekker frietje zijn met het hele gezin. Genieten mag! 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]