TOP
-->

Frietkoten in Brussel

Baudouin Van Humbeeck. Drinken & Eten

01 Feb 2017, 00:02 Last Updated: 01 Jul 2020, 16:07

In de Europese hoofdstad zijn er heel veel frietkoten, of "friteries" in het Brussels, en hun reputatie is niet overschat!

Frietkoten in Brussel
Frietkoten in Brussel

Hier is onze selectie van de beste plaatsen om in Brussel van een "pak frieten" te genieten...

 

Brussel bezoeken zonder frieten te proeven, zou bijna majesteitsschennis zijn! Er is voldoende keuze. Overal in de stad staan er frietkoten. En we hebben het hier niet over diepgevroren frieten, maar de echte traditionele!

Brussel : een frietkoten plaats

De meest gerenommeerde frituren zoals Friterie du Miroir, Chez Clémentine, Chez Fernand en Friterie de la Barrière zijn de plaatsen waar de wachtrijen de langste zijn, maar kwaliteit is verzekerd! Bekend voor zijn onveranderlijke positie op het Flageyplein, blijft Frit'Flagey een monument, hoewel het soms erg lang wachten is...

Volgens deskundigen vindt u de beste frieten bij Chez Antoine : krokant en goudbruin verrassen ze uw smaakpapillen!

Voor een redelijke prijs en snelle service in het hartje van de stad, heet Fritland u welkom om ter plaatse lekkere frietjes te eten op elk moment van de dag (en vooral 's nachts). Ook sommige kleine zaken zoals Friterie Tabora en Friterie Bompa zijn hun gewicht in goud, euh frieten, waard... De meeste zijn de hele nacht open. Voor wie honger heeft na de hele nacht feesten, is niets beter dan een lekkere snack in een frietkot op het einde van de straat...

U vindt altijd wel een brandend licht en een warme glimlach in de Brusselse nachten.

Sommige zaken zoals Au Vieux Bruxelles hebben beslist het origineel aan te pakken en bieden biofrieten aan in een warm retrokader, zoals een gezellige cocon.

Fritkots Bruxelles App...

Voor de fans van technologie: er is een nieuwe applicatie beschikbaar op de iPhone, "Fritkots Bruxelles", met een top tien van frietkoten. Rest u alleen nog ernaartoe te gaan en het u te laten smaken!

Cécile Valero

Frituur The Best