Gids – De Groene Wandeling

Geschreven door BrusselsLife Team - 02 mei 2015, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:25)
Gids – De Groene Wandeling
Natuurreservaten, parken en tuinen ... De gids - De Groene Wandeling beschikt plaatsen van wandelingen en ontdekkingen die wandelaars, fietsers en andere atleten Brussel zal verrukken. Réserves naturelles, parcs et jardins...

U weet niet hoe je je vrije tijd door te brengen? Deze geïllustreerde gids is voor u. Voor slechts € 15,  presenteert het boek zeven wandelingen tussen de 5 en de 10 km door Brussel. Te voet of met de fiets, wisselt de Groene Wandeling stedelijke en pastorale landschappen, gevarieerd en rijk aan biodiversiteit. 

De Groene Wandeling bestaat uit zeven delen die elk een ander facet van het landschap in de regio Brussel vertegenwoordigen (Het Zoniënwoud en het zuiden van Ukkel – de Woluwevallei – tussen Zenne en Woluwe – Heizelplateau en Koninklijke parken – Molenbeekvallei – pajottenland – tussen Vogelzangbeek en Geleytsbeek). Een team van zeven Landscape designers en één tuinman werken full-time om het beheer en onderhoud van de wandeling te waarborgen.

Gezinnen en atleten

De wandeling is flexibel volgens de verlangens van ieder. Voor gezinnen, zal één of twee secties voldoende zijn. Voor atleten, kunnen de zeven wandelingen worden afgelegd in een keer. De lange wandeling van 63 km aangelegde door Leefmilieu Brussel tussen 2007 en 2008, biedt speciale ontspanning zones. Sindsdien zijn diverse wijzigingen aangebracht aan de site om de toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers te verbeteren.

De bewegwijzering

Zelfs als de bewegwijzering doet is duidelijk,  de wegwijzers zijn nogal discreet. Dat is geen probleem, behalve als er een vrachtwagen of een heg wordt opgesteld voor het paneel. Om dit te voorkomen, bevat de gids diverse kaarten waarop de naam van de naburige straten is aangegeven. Ideaal voor de kop in de lucht. 

Adresboek

De gids van de Groene Wandeling is gemakkelijk bruikbare en vervoerbaar. Naast de kaarten en historische overzichten van de plaatsen, stelt de gids een adresboek voor elke deel. Ze werden geselecteerd op basis van hun reputatie en de kwaliteit van de aangeboden diensten. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]