TOP
Advertisement

Hack Belgium: drie dagen om Belgische projecten te lanceren

Donatienne de Vleeschauwer.

10 Apr 2018, 08:04 Last Updated: 26 Apr 2018, 15:04

Het evenement Hack Belgium keert terug van 26 tot 28 april in Tour & Taxis.

Hack Belgium: drie dagen om Belgische projecten te lanceren
Hack Belgium: drie dagen om Belgische projecten te lanceren

Het brengt 1.500 mensen samen rond 12 grote uitdagingen voor onze samenleving.
 

Hack Belgium presenteert de hackathon 2018:

De hackathon is een samenvoegingswoord dat twee termen bevat, er is de term 'hack' (actie om gegevens te manipuleren om bestaande problemen te omzeilen) en de term 'marathon' (langdurige test die een grote weerstand vereist, hier het is op het niveau van concentratie).


Hack België met zijn hackathon zal ongeveer 1.500 mensen rond 12 grote uitdagingen bij Tour & Taxis bij elkaar brengen. Deze uitdagingen zijn van invloed op verschillende assen van onze samenleving: werkgelegenheid, media, onderwijs, energie, enz. Het doel van de hackathon en de deelnemers is om een ​​balans te vinden tussen ontwerp, technologie en business op deze assen die onze samenleving beïnvloeden.


De hackathon zal een aanpak hebben gebaseerd op: "co-design en collaborative economy, met als doel" in fine "inspirerende projecten te ontwikkelen die zowel dragers zijn van verandering als zakelijke vooruitzichten". Om deze 12 uitdagingen te bereiken, zal Hack Belgium zijn 1500 deelnemers voorstellen:


- 140 workshops en bijbehorende sessies
- 200 experts gespecialiseerd in de verschillende voorgestelde assen
- deskundigen gespecialiseerd in technologie, het creëren van bedrijven en ontwerp


Dit evenement vindt plaats gedurende drie dagen van 26 tot 28 april, met dagen gewijd aan: "verkenning van de mogelijkheden", "ontwikkeling van het oorspronkelijke idee" en "projectlancering".


Heeft u een project dat u wilt lanceren? Wil je verder gaan dan jezelf en inspirerende mensen ontmoeten? Wacht niet langer en registreer je voor de Hackathon 2018! Kaarten voor de drie dagen zijn te koop op de Hack Belgium-website. Het evenement kost € 29,92 voor studenten en senioren, € 82,64 voor individuen. Prijzen variëren voor bedrijven en non-profitorganisaties.

Studeren & Leren