Het Europees Parlement in de praktijk

Geschreven door Aureline Maillard - 10 sep. 2019, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 10:41)
Het Europees Parlement in de praktijk
Ervaar de Europese democratie als nooit tevoren

De Europese Unie, een harde noot om te kraken? Ontdek de gratis activiteiten voor schoolgroepen

 

Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitstekende manier om vat te krijgen op het werk van het Europees Parlement. Leerlingen krijgen een interactieve, leeftijdsgeschikte uitleg door een spreker. Ook kunnen ze vanuit de galerij meekijken in de grote vergaderzaal om meer te leren over debatten en stemmen, en kunnen ze zelfs debatten over Europese wetgeving live meemaken tijdens een plenaire sessie.

 

In het hightech Parlamentarium ontdekken leerlingen de Europese democratie als nooit tevoren. Het museum staat vol met multimedia installaties die inzage geven in de ontwikkeling van de Europese Unie, hoe wetten worden gemaakt en hoe de leden van het Parlement de uitdagingen van onze tijd aangaan. Vanuit een 360° bioscoop, of Europa doorkruisend op een interactieve vloerkaart zullen de leerlingen ontdekken op welke manier de Europese politiek van invloed is op hun leven. 

 

Het Parlamentarium heeft ook iets speciaals voor leerlingen vanaf 14 jaar: het rollenspel. In dit spel nemen ze de plaats in van leden van het Europees Parlement om te leren hoe Europese wetten gemaakt worden. Ze zullen moeten samenwerken, onderhandelen en moeilijke beslissingennemen om brandende vraagstukken op te lossen. Met deze praktische ervaring ontdekken leerlingen hoe Europese wetgeving tot stand komt, van overleg met belangengroepen en het vormen van bondgenootschappen tot onderhandelingen met andere instellingen en het contact met de media.

 

Krijg een spoedcursus Europese geschiedenis in het Huis van de Europese Geschiedenis. Van het aanbreken van de moderne tijd en de afdaling in oorlog in de 20e eeuw tot de zoektocht naar een beter bestaan door samen te werken, dit museum toont hoe Europa zich door de tijd heen heeft ontwikkeld. Naast rondleidingen en zelfstandige bezoeken met tablets en doe pakketten, maken de Out of the Display Case workshops de geschiedenis tastbaar en hoorbaar door de leerlingen in aanraking te laten komen met authentieke stukken uit de collectie.

           

 

Alle activiteiten zijn gratis en meestal in alle 24 officiële talen van de EU beschikbaar. Voor meer informatie, kijk op : http://www.europarl.europa.eu/visiting/nl/.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]