Het Hallerbos loopt geen blauwtje

Geschreven door Olivia Regout - 13 apr. 2022, 00:00 (Bijwerken: 21 apr. 2022, 13:23)
Het Hallerbos loopt geen blauwtje
Kent u het geheim van het Hallerbos? Tijdens de lente maakt het bos plaats voor een sprookjeslandschap van blauwe hyacinten.

Het bloementapijt doet toeristen vanuit de hele wereld naar de rand van Brussels trekken. Elk jaar opnieuw krijgt het Hallerbos tijdens de lente een magische blauwe kleur. Het beeld doet wegdromen, maar de enige magie dat er bij komt kijken is de magie van de natuur.

Wat gebeurt er?

Tussen april en mei worden de 250 hectares van de Hallerbos elk jaar bedekt met blauwe bloemen. De bladeren van de beuken zijn dan nog niet gegroeid, waardoor de lichtinval het mogelijk maakt voor bloemen daar te bloeien.

Blauwe wereldklasse

De attractie is uniek, en de kiekjes van het tafereel gaan de wereld rond. Toeristen rijden naar de Hallerbos om het uniek landschap te zien. Wie op zijn eentje van het zicht wil genieten, mijdt het bos maar beter tijdens het weekend. De wandelpaden zijn dan vol wandelaars en natuurliefhebbers. Op weekdagen is het dan veel aangenamer om te wandelen. Wie ’s ochtends of in de vroege avond wandelt, zal niet alleen van een heel mooi zicht kunnen genieten, maar zal ook een heel aangename bloemengeur kunnen appreciëren.

De bloemen zijn prachtig, en het wandelen door het bos geeft soms zin om een souvenirtje van het uniek landschap mee te nemen. Maar het plukken van de mooie blauwe bloemen is verboden! Het beschermen van de flora krijgt nog even voorrang op het persoonlijk oogplezier.

Ze komen aan!

Door het koude lenteweer is het wat wachten op de blauwe tapijten. Op de plateaus zijn de blauwe hyacinten al mooi te zien, maar de valleien zijn nog vrij groen. Als het mooi weer blijft aanhouden, kan men het weekend na de paasvakantie voor het eerst van het blauw paradijs genieten. Wie niet kan wachten zal ook kunnen genieten van de uitzicht,de combinatie van bosanemonen en hyacinten is nu zeer mooi.

Wie het weekend van 25 en 26 april naar het Hallerbos wou trekken, let best wel op. Van vrijdagavond tot en met zondagavond rijden is het bos, zoals elke zondag, gesloten voor doorgaand verkeer. Parking 5 en 6 zijn het hele weekend niet bereikbaar, want dan maakt het bos plaats voor de jaarlijkse hyacintenjogging.

Weg zijn wij!

Er bestaan geen speciale wandelpaadjes om het meest van de hyacinten te profiteren, maar het Agentschap voor Natuur en Bos heeft een wandeling van 7km langs de weides vol bloemen uitgestippeld opdat u het maximaal van uw uitstap in het blauw paradijs kan genieten.

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]