Het Ter Kamerenbos in galop

Individuelesporten
Geschreven door BrusselsLife Team - 07 apr. 2010, 00:00 (Bijwerken: 26 feb. 2018, 14:04)
Het Ter Kamerenbos in galop
De eerste zonnestralen kondigen de terugkeer aan van de ruiters in het Ter Kamerenbos. De maneges openen de deuren, de paarden en pony's kunnen opnieuw de benen strekken op de verharde paden van het park.

Er zijn twee mogelijkheden om aan paardrijden te doen: ofwel bent u eigenaar van het paard ofwel volgt u rijlessen in een manege waar een paard beschikbaar is. En dit is de derde mogelijkheid voor paardenliefhebbers: een nieuwe arena heeft haar deuren geopend in het Ter Kamerenbos, de Brussels Poney Club. En nu behoort huren tot de mogelijkheden. Een wandeling van 10 minuten kost 5 euro.

Brussel Pony Club

De manege is open op mooie dagen. De Stad Brussel heeft aan de vereniging subsidies toegekend voor de oprichting en ontwikkeling van een ponymanege. De belangrijkste activiteit van deze vereniging is het opleiden en de integreren van mensen met kleine handicap, maar cursussen zijn ook beschikbaar voor kinderen deze elegante kunst willen leren. De faciliteiten zijn ontworpen om het welzijn van dieren te waarborgen. De manege is gelegen in de Amazonedreef, vlakbij het Théâtre de Poche. Om eventuele overlast te voorkomen, slapen de paarden niet in het bos maar in een kleine prairie in het nabij gelegen Ukkel.

Paardrijden in het Terkamerenbos

Als u eerder traditioneel bent, dan kunt u ook terecht in het paardrijcentrum van het Ter Kamerenbos. De manege is gebouwd in de jaren '20, en werd overgekocht door Jean Francois Reygaert. Ze ligt aan de rand van het Ter Kamerenbos en biedt verschillende formules: gezamenlijke wandeling, privélessen, kunstjes, obstakels, horseball. Het centrum opende ook een mini-pony club voor kleuters die willen paardrijden (3-8 jaar). U moet geen prof zijn om paard te rijden. De verschillende voorzieningen van het Ter Kamerenbos zorgen voor omkadering van nieuwe ruiters en perfectioneren van de "oude". Er gaat niets boven een ritje in de bossen om klein en groot tevreden te stellen. Lara Ronayne Casimiro

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]