TOP

Het Ter Kamerenbos in galop

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 26 Feb 2018, 14:02

De eerste zonnestralen kondigen de terugkeer aan van de ruiters in het Ter Kamerenbos. De maneges openen de deuren, de paarden en pony's kunnen opnieuw de benen strekken op de verharde paden van het park.

Er zijn twee mogelijkheden om aan paardrijden te doen: ofwel bent u eigenaar van het paard ofwel volgt u rijlessen in een manege waar een paard beschikbaar is. En dit is de derde mogelijkheid voor paardenliefhebbers: een nieuwe arena heeft haar deuren geopend in het Ter Kamerenbos, de Brussels Poney Club. En nu behoort huren tot de mogelijkheden. Een wandeling van 10 minuten kost 5 euro.

Brussel Pony Club

De manege is open op mooie dagen. De Stad Brussel heeft aan de vereniging subsidies toegekend voor de oprichting en ontwikkeling van een ponymanege. De belangrijkste activiteit van deze vereniging is het opleiden en de integreren van mensen met kleine handicap, maar cursussen zijn ook beschikbaar voor kinderen deze elegante kunst willen leren. De faciliteiten zijn ontworpen om het welzijn van dieren te waarborgen. De manege is gelegen in de Amazonedreef, vlakbij het Théâtre de Poche. Om eventuele overlast te voorkomen, slapen de paarden niet in het bos maar in een kleine prairie in het nabij gelegen Ukkel.

Paardrijden in het Terkamerenbos

Als u eerder traditioneel bent, dan kunt u ook terecht in het paardrijcentrum van het Ter Kamerenbos. De manege is gebouwd in de jaren '20, en werd overgekocht door Jean Francois Reygaert. Ze ligt aan de rand van het Ter Kamerenbos en biedt verschillende formules: gezamenlijke wandeling, privélessen, kunstjes, obstakels, horseball. Het centrum opende ook een mini-pony club voor kleuters die willen paardrijden (3-8 jaar). U moet geen prof zijn om paard te rijden. De verschillende voorzieningen van het Ter Kamerenbos zorgen voor omkadering van nieuwe ruiters en perfectioneren van de "oude". Er gaat niets boven een ritje in de bossen om klein en groot tevreden te stellen. Lara Ronayne Casimiro

Individuelesporten Paardrijden