Carnaval komt eraan. Hoe houdt u uw kinderen bezig tijdens de carnavalsvakantie?

Uitgaan & Vrije tijd
Geschreven door Brusselslife Rédaction - 25 jan. 2018, 00:00 (Bijwerken: 28 feb. 2022, 15:47)
Hoe houdt u uw kinderen bezig tijdens de carnavalsvakantie?
De kinderen zijn een week thuis... Geen zorgen Brusselslife heeft activiteiten gevonden die perfect bij hen passen.

Leg uit dat de kinderen weg zijn voor carnaval al.

De cursussen:

 


De carnavalsvakantie loopt van maandag 28 februari tot en met zondag 6 maart. In die periode moeten de kinderen op een intelligente en leuke manier bezig worden gehouden. Veel organisaties zorgen voor uw kinderen met hun cursussen. Er zijn twee mogelijkheden: cursussen georganiseerd door uw gemeente of door particuliere organisaties.

 

 

Cursussen per gemeente:

- De gemeente Schaarbeek heeft nog plaatsen vrij en biedt cursussen aan voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Als u in de commune woont, zijn de cursussen gericht op het prikkelen van de 5 zintuigen in de keuken; spelletjes en culturele uitstapjes; judo & multisporten en tennis.

- De stad Brussel biedt cursussen aan voor kinderen tot 12 jaar met de vzw "Jeunesse à Bruxelles", samen bieden zij vele cursussen aan met verschillende thema's. Het zal mogelijk zijn om te kiezen tussen beeldhouwkunst, cinema, rap & graff, omnisport,...

- Het naschoolse centrum van Ukkel organiseert cursussen tot de leeftijd van 14 jaar. Dit jaar kunnen de kinderen kennismaken met circus, paardrijden, muziek en sport.

- De gemeente Evere en haar cultureel centrum bieden cursussen aan op het gebied van theater, modeontwerp, dans, enz. De kinderen zijn verdeeld in leeftijdsgroepen: 3-4, 4-5, 5-6, 6-7, 7-8 en 9-12.

Alle Brusselse gemeenten bieden cursussen aan, de leeftijdsgroepen zijn vaak van 3 tot 12 jaar, maar sommige gemeenten, zoals Sint-Lambrechts-Woluwe, bieden cursussen aan van 2,5 tot 14 jaar.

Om te weten wat er wordt aangeboden, moet u naar de website van uw gemeente gaan. U kunt uw kind inschrijven in een andere gemeente dan die waar u woont, maar dan moet u misschien iets meer betalen omdat u geen ingezetene bent.

Particuliere organisaties voor cursussen:

Als uw kind van gymnastiek en fantasie houdt, ga dan naar The Little Gym. Deze Amerikaanse franchise, die al sinds de jaren zeventig bestaat, zal uitstekend voor uw kind zorgen. Ze zijn geschikt voor kleintjes van 4 maanden tot 12 jaar. The Little Gym biedt gymnastiek en knutselen in verband met het thema van de week. Het CLL biedt taalcursussen voor uw kinderen en tieners, een gelegenheid om hen in een intensieve omgeving onder te dompelen om een nieuwe taal te leren. Dit kan een opsteker zijn voor school of een echte ontdekking. Er zijn veel plaatsen die cursussen aanbieden, om de beste cursus voor uw kind te vinden, kunt u kijken op de website Le Kid die alle cursussen in Brussel op een rijtje zet.

 

Activiteiten om met de familie te doen:

 


De kinderen gaan naar hun grootouders, maar u heeft ook een paar dagen vrij genomen om bij hen te blijven? Hier zijn enkele activiteiten om als gezin te doen tijdens carnaval.

Schattenjacht:

Het Coudenbergpaleis biedt een leuke activiteit voor het hele gezin! Een schattenjacht van anderhalf uur, waarbij de kinderen Karel V moeten helpen om zijn schat van het Gulden Vlies terug te vinden. Zij krijgen een rugzak met daarin een schatkaart, een vermomming, een puzzel en een zaklamp. Deze ondergrondse schattenjacht is open van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart en is geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar onder begeleiding van een volwassene. De toegangsprijs bedraagt 4 euro voor een kind, 10 euro voor een volwassene en 8 euro voor een senior. Inschrijving is verplicht op de website van het Coudenbergpaleis.

Theater:

Wilt u uw kinderen kennis laten maken met improvisatie? De Belgische Improvisatie Beroeps Liga organiseert twee improvisatiewedstrijden gewijd aan kinderen. Breng je zondagmiddagen door rond de ijsbaan, leg verbaal steekspel uit aan je kinderen,... Wie weet, kiest een jouster uw kind uit om deel te nemen aan een improvisatie? Op 25 en 26 februari presenteert de Koninklijke Schouwburg van Toone de poppenvoorstelling "De Drie Musketiers". Het is een geweldig toneelstuk om het beroep van poppenspeler te introduceren en om uw kinderen een magische plek in het hart van Brussel te laten ontdekken! Het Covid Safe Ticket is niet verplicht voor dit evenement, maar het masker moet worden gedragen. Haast je, de plaatsen zijn beperkt.

Tentoonstelling:

Het kunstcentrum Rouge-Cloître organiseert een tentoonstelling van het werk van de Brusselse striptekenaar Jonathan Bousmar vanaf zijn zevende jaar. Met zijn potloodstreken brengt hij de verhalen van Pinokkio, Don Quichot en België tot leven.

Bioscoop:

Gezien de tijd van het jaar komen er veel films voor een jong publiek uit. In de bioscoop kunt u het derde deel van "Maya de Bij" zien, het vervolg op het zeer goede "Tous en scène", "Clifford", of de nieuwste Disney "Encanto". Er is genoeg keuze om uw kinderen tevreden te houden en een leuke dag in de bioscoop te hebben. 

 

 

Er zijn ook musea die tijdens carnaval open zullen zijn, de Poseidon ijsbaan, Koézio at the Docks en Jump Xl.

 

Brussel zit boordevol activiteiten voor het hele gezin, of uw kinderen nu jong of oud zijn. U weet nu wat u uw kind voor carnaval moet aanbieden. 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]