MOVE ON Hoe je je best verplaatst in Brussel

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 24 apr. 2023, 09:07)
Hoe je je best verplaatst in Brussel
Brussel is een drukke stad en het verplaatsen van de ene plaats naar de andere kan soms moeilijk zijn.

Maar met de juiste kennis en planning kan je je gemakkelijk door de stad bewegen. De absolute winnaar qua transport blijft echter wel de fiets. Hieronder vind je enkele tips over hoe je je best kan verplaatsen in Brussel.

Vlot met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Brussel is uitstekend en biedt veel verschillende opties. De metro is een van de efficiëntste manieren om door de stad te reizen, en de meeste belangrijke bezienswaardigheden en zakelijke districten liggen in de buurt van metrostations. De trams en bussen zijn ook een goede optie als je naar een meer afgelegen locatie wilt gaan. Je kan om gebruik te maken van de MIVB-diensten een MOBIB-kaart kopen die je kan gebruiken voor verschillende soorten openbaar vervoer. Maar ook individuele dag- en weekend tickets zijn beschikbaar voor toeristen. Ga je liever voor een nog goedkopere optie, dan is fietsen door de stad een optie, met bijvoorbeeld een e-bike om je sneller te verplaatsen.

Ontdek Brussel met de MIVB

Rondrijden met de auto

Men probeert Brussel zoals veel Belgische steden zo autoluw mogelijk te maken. Het kan zijn dat je rond wordt gestuurd in bepaalde delen, en parkeerplek is zeker niet vanzelfsprekend. Als je toch besluit om met de auto te rijden, kan het handig zijn om gebruik te maken van parkeerapps zoals Parkmobile of 4411, waarmee je eenvoudig en snel een parkeerplaats kan vinden en betalen. 

Betalen voor Taxi's

Als je je eigen wagen thuis wilt laten om parkeerproblemen te vermijden, dan zijn taxi's een goede optie. Houd er wel rekening mee dat dit de duurste optie is en dat het verkeer in Brussel regelmatig vastloopt. 

Snel en goedkoop fietsen

Brussel is een fietsvriendelijke stad en heeft veel fietspaden en fietsenstallingen. Het huren van een fiets is een geweldige manier om je door de stad te bewegen en de vele bezienswaardigheden te bekijken. Het is naast de snelste, ook de goedkoopste manier om je door de stad te begeven. Vind je het toch wat intimiderend om zo’n grote stad te doorkruisen? Dan is een e-bike de oplossing voor jou. Als je een comfortabele stadsfiets zoekt, dan is een Batavus elektrische fiets een tip. 

Met een elektrische fiets door Brussel reizen

Rustig wandelen

Wandelen is misschien wel de meest ontspannende manier om de stad te verkennen. Veel belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, en je kan te voet genieten van de architectuur en de sfeer van de stad. Bovendien is wandelen ook nog eens goed voor je gezondheid en kan het je humeur verbeteren.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]