Hommage aan Flagel

Geschreven door Frédéric Solvel - 15 jan. 2013, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 16:49)
Hommage aan Flagel
Elke winter kruist Brussel de vingers in de hoop dat het gaat sneeuwen en dat het collectief Flagel ons verrast met kortstondige creaties! De laatste jaren hebben ze ons verwend!

Poisse Flagey - Januari 2013

Dinsdag 15 januari 2013, de nacht valt over het plein. Na een gedwongen winterslaap komt Flagel weer op zijn pootjes terecht. Eerste woordspeling van 2013: Poisse Flagey. Alles is er, van de zwarte kat tot het klavertjevier. En nu hopen dat we de komende weken nog creaties te zien krijgen... Maandag 21 januari, Flagel heeft voor de tweede keer in een week tijd toegeslaan. En nu met Page Flagey.

Flagel

Maar wie is Flagel? Een groep artiesten die het grote besneeuwde Flageyplein hebben uitgekozen om zich uit te drukken als de omstandigheden het toelaten. Vier artiesten om precies te zijn. Deze vrienden sinds lang maakten hun eerste werk in 2009. Ze zijn niet bang voor een wit blad. Het plein leek hen onmiddellijk ideaal voor hun creaties: het is groot en biedt de nodige perspectieven...

Meer is er niet nodig. Met z'n vieren en met behulp van een schop, een hark en een houten plank creëerden ze een monumentale frisco. En het succes liet niet op zich wachten. De groep vond een naam en het avontuur kon beginnen! En de vier koude vrienden zijn er nog steeds. Intussen hebben ze enkele vrienden die hen helpen meer ingewikkelde patronen te realiseren en hebben ze hun techniek verfijnd.

En vandaag de dag is het een zaak die goed draait! Kondigt het weer zich goed aan en gaat Brussel ontwaken onder een wit deken? Dan is het tijd om de troepen te verzamelen. De avond gaat van start in een zaak in de buurt. Bij een biertje wordt een schets gemaakt en de vrienden komen toe als versterking.  Gewapend met schoppen, harken, trekkers en houten planken begint Flagel ermee. Twee uren later is het Flageyplein omgetoverd in een kunstwerk.

En dan gaan de vrienden het resultaat bewonderen. Intussen heeft de groep naam gemaakt in de wijk en worden voor de vrienden de deuren geopend van de appartementen met zicht op het plein. Ze kunnen in de warmte het resultaat bekijken en eventueel enkele kleine aanpassingen aanbrengen. En dan wordt Flagey gefotografeerd. De foto's worden op de Facebookpagina van de groep geplaatst en er komen heel wat reacties op, al voor de hoofdstad ontwaakt.

Retrospectieve

Flagel is niet aan zijn proefstuk toe.
Er zijn al heel wat woordspelingen geweest!

Poisse Flagey

Glace Flagey

Place Flageolet

Place Fâchée

Place Flashée

Place Flèchée

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]