Hotels

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 20 mrt. 2013, 13:21)
Hotels
Brussel heeft niet op haar statuut van Europese hoofdstad gewacht om een heel netwerk van prachtige hotels te bouwen, de grote Parijse, Londense of New Yorkse paleizen waardig. De laatste tien jaar werden er meerdere nieuwe hotels gebouwd alsook oudere gerenoveerd, voor het grote plezier van zakenmensen of louter toeristen.

In de benedenstad

In Brussel heeft de benedenstad geen negatieve klank. De benedenstad komt overeen met het centrum van Brussel en het is hier dat we de oudste hotels van de stad terugvinden. Op het Brouckèreplein of in de Koningstraat of gewoonweg naast de Grote Markt, vinden we het zalige parfum van de Belle-Epoque in klasse hotels die tegelijkertijd moderne en comfortabele kamers aanbieden.

In de bovenstad

Daar waar de hotels in het centrum van de stad zich dichtbij toeristische buurten bevinden, trekken de hotels in de bovenstad, die later gebouwd zijn, meer de liefhebbers van mooie winkels aan. Langs de Guldenvlieslaan, de Waterloolaan en de Louizalaan, heeft men zelfs geen taxi nodig om te gaan shoppen.

In het Europees kwartier

N'Laat ons vooral niet geloven dat de hotels die zich rond het Schumanplein bevinden, enkel ambtenaren van de Europese Gemeenschap op doorreis, herbergen. Het Europees kwartier is ook dat van de Musea van het Jubelpark en van de grote pleinen. Wanneer het mooi weer is, kan men gemakkelijk van het Koninklijk Park naar de Grote Markt wandelen.

Rond de luchthaven

Het spreekt voor zich dat er rond de luchthaven van Brussel, op slechts een tiental km van de stad verwijderd, meerdere hotels zijn waar de gehaaste reiziger terecht kan. Verder zijn er, overal in de binnenstad, een hoop kleinere hotels met interessante prijzen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]