Miam Miam Inspiratie voor gezonde én lekkere lunchgerechten

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 26 okt. 2022, 00:00 (Bijwerken: 26 okt. 2022, 15:09)
Inspiratie voor gezonde én lekkere lunchgerechten
Ook voor het nieuwe jaar kan je beginnen met goede voornemens, niet waar? ;-)

Voor wat geld uit te sparen, je goed in je vel te voelen en met volle goesting naar het werk te stappen, is een lekkere zelfgemaakte lunchbox de perfecte oplossing. Maar hoe begin je daar nu aan?

De regel van drie

Geen zorgen, we hebben het niet over wiskunde, maar over een handige verdeling van een gezonde lunch. Zo’n lunch bestaat uit drie onderdelen: iets van proteïnen, groenten en granen. Gemakkelijkheidshalve kan je een brooddoos aankopen met drie verdelingen. Zo kan je makkelijk wat gebakken kip of gerookte zalm toevoegen, samen met een slaatje, appels, broccoli, erwten en croutons. Zin in een uitgebreider gerecht, maar toch nog makkelijk? Dan is de diepvries je beste vriend. Denk aan scampi, fruit en erwtjes die je makkelijk in de frigo kan bewaren. Maak dan een zelfgemaakte poke bowl met gebakken scampi, mango, erwten, pinda’s en couscous.

Op voorhand werken

Leef je met huisgenoten of is je gezin wat groter? Dan is het een goed idee om meerdere maaltijden in één keer te maken. Wissel granen of vis en vlees af, en houd de rest hetzelfde. Rucola, tomaatjes, komkommer, sojabonen, avocado kan je er elke dag vers aan toevoegen. Je rijst, gebakken kip of croutons maak je in één keer klaar en verdeel je over de brooddozen. Je hoeft trouwens geen chef te zijn voor een gezonde lunch te maken, ook een kotstudent of hobby kok met een paar goedkope pannen tovert snel een lekkere lunch tevoorschijn! Het enige wat je nodig hebt zijn lekkere ingrediënten, een handige brooddoos en wat kleine pannen en potten.

Nood aan afwisseling?

Geen zin meer om elke dag een brooddoos mee te nemen met een slaatje? Dat hoeft ook helemaal niet. Er is gelukkig afwisseling genoeg: de ene dag een lekkere omelet, de dag erna een maaltijdsoep. Of wat dacht je van een noedelsoep, een makkelijke curry of een pastaslaatje? Zorg voor afwisseling en geniet elke dag opnieuw van heerlijke lunches. Krik je boterhammen op door wat gebakken vlees toe te voegen of een tonijn- of kipsalade zelf te bereiden. Maar ook een dikke toast of een verse pistolet met echte klassiekers zoals cottage cheese en tomaatjes, afgewerkt met wat honing, balsamico en zout, zullen je collega’s jaloers doen opkijken.


Bestek mee? Check! Brooddoos gevuld? Check! Genieten maar van je lekkere lunch ;-) Heb jij nog favoriete recepten om mee te nemen?

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]