Kamperen in Brussel

Wonen & Huisvesten
Geschreven door Olivia Regout - 30 jun. 2013, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 17:29)
Kamperen in Brussel
Liefhebber van het leven in openlucht, je houdt ervan je tent op te zetten, je luchtmatras op te pompen en je slaapzak uit te rollen.

De luxe van een goed bed en een zacht donsdeken kan je amper enthousiast maken. Zelfs in de stad zoek je steeds een stukje grond voor je kampeeruitrusting . Dat komt goed uit! Kamperen in Brussel is niet onmogelijk…

 

Net toegekomen op Brussels grondgebied, tent op de rug, ga je op zoek naar een plaats om enkele dagen te bivakkeren. In het stadscentrum kan je terecht op één camping. En als je op zoek bent naar een meer afgelegen plaats, zijn er twee campings in de periferie.

In het stadscentrum

Goed verstopt tussen de Waversesteenweg en de Viaductstraat, verwelkomt camping Ciel Ouvert de kampeerders in de tuin van "La Viale Europe". Van op de straat zie je enkel vuur. Binnen ontvlucht je de stad. Op deze camping vergeet je snel dat je je in het centrum van Elsene bevindt, op een steenworp van het Koninklijk Paleis en het Europees Parlement. De plaats is comfortabel en goed uitgerust. Voor de liefhebbers van grillades, is er een barbecue (enkel voor kampeerders).

Opgelet, de camping is enkel tijdens de twee zomermaanden open, van 1 juli tot en met 31 augustus. Een nacht kost 7 euro per persoon en per tent. Motorhomes en campingcars zijn niet toegelaten. Maar geen paniek! Je kan een privéparking reserveren voor 12 euro per dag.

Hoe er geraken? Van aan het station Brussel-Zuid volstaat het de metro te nemen tot halte Troon en vervolgens tien minuten te stappen in de gelijknamige straat. Vertrek je aan de luchthaven? Neem dan bus nr. 12 (of 21) en aan het Centraal Station bus 38.

In de periferie

De campings in de Brusselse periferie zijn minder gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar ze hebben het voordeel in volle natuur te liggen.

In de bossen van Wezembeek-Oppem ligt Camping Caravaning Club Brussels, speciaal ontworpen voor sportievelingen (sportvelden en fietsroutes). Vakantiegangers kunnen er ontspanning en cultuur combineren gezien het centrum van Brussel op slechts 15 minuten met de wagen ligt. De camping is toegankelijk van 1 april tot en met 30 september.

Ook in Grimbergen is er een camping. Met de tent, caravan op campingcar, de site is toegankelijk van 1 april tot en met 31 oktober. Je kan er genieten van een groen kader, restaurants in de omgeving en een buitenzwembad. Dat alles op enkele minuten van het stadscentrum (met de wagen). Op 200 meter van de camping is er een bushalte waar je de bus kan nemen naar het centrum van Brussel. Je kan ook op zondagochtend naar de plaatselijke markt gaan en ontspannen in de thermen van Grimbergen

Camping de Druivenland, met uitzicht op de vallei van de Lane in Overijse, was vroeger toegankelijke voor gelegenheidskampeerders. Nu kan je er helaas enkel nog per jaar huren. Als je in deze regio wil blijven, kan je je kans wagen bij camping Welcome van 1 april tot eind oktober, wat meer in het noorden van Overijse. 

Als, ondanks je zin voor avontuur, het Belgische weer je schrik aanjaagt, hebben we andere voorstellen om te logeren voor een kleine prijs tijdens je verblijf in Brussel.

 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]