Kleine rat, breakdancer of tapdanser?

Individuelesporten
Geschreven door BrusselsLife Team - 17 feb. 2011, 00:00 (Bijwerken: 26 jul. 2013, 09:16)
Kleine rat, breakdancer of tapdanser?
Zeldzaam zijn ze, de mensen die dansen als een sport beschouwen. Dansen bevordert uw souplesse, onderhoudt de spieren, houdt uw geest wakker, maakt uw hoofd leeg, laat uw verbeelding werken. Kind, jongere of volwassene, dans, geef uw lichaam overeen de kunst! Gebruiksaanwijzing van de Brusselse danswereld.

Van klassiek tot hedendaags!

Tutu's, pointes, Billy Elliot, de beelden van Epinal ontbreken niet wanneer men het over klassieke dans heeft. De klassieke dans wordt vaak beschouwd als de eerste stap van alle danservaringen. Het onderhoudt het lichaam, zorgt voor discipline en souplesse. Afspraak bij Choreart en Espace Temps Danse met uw pointes en tutu's. Te stijf voor u? En als u nu eens moderne dans zou proberen, met met ontspannen, vloeiende bewegingen. Ga eens langs bij Choreart, Espace Temps Danse of Fred Academy. En als het contact met de grond u niet ligt, kan u de hedendaagse dans proberen. Alles is toegelaten, zelf het ontwikkelen van nieuwe stijlen. Beoefen deze dan bij Choreart, Espace Temps Danse of bij Fred Academy.

Herbeleef cultfilms en hun dansen

Ontdek de romantische salondansen zoals de tango, de wals, de bolero of de Latijnse dansen zoals de samba, de lambada,... Kom met uw partner naar Choreart, Euro Danse of Dance Universal. U zal uw talenten kunnen tonen in een lange jurk, een smoking of uniform tijdens bals, toegankelijk voor gepassioneerde dansers (bijvoorbeeld Bal Russe). Zin om u in het Harlem van de jaren 20-50 te wanen in het gezelschap van een zangeres en een piano? Waag u aan de Charleston, de Lindy Hop, de Rockabilly Jive of de Shag bij Euro Danse, Espace Danse, Universal Dance. Klaar om schoenen om te binden die de danspistes onveilig maken? Probeer eens het tapdansen in groep en belichaam de toekomstige Lord of the Dance! Word synchronisatie-expert bij de Tap Show Company of bij de Fred Academy.

Voor wie verslingerd is aan de dansvloer!

Wilt u weten hoe u uw hoofd moet draaien, de freeze, voetwerk en powermoves moet uitvoeren? Dan heeft u de breakdance in uw bloed! In een cirkel kunt u uw titel verdedigen met een freelance of door en uitdaging te lanceren. Te bruusk? Dan kan u de hip-hop proberen: verras met de locking, de popping of met een eigen choreografie. Iedereen leert bij Studio Vibes en Move Zone zijn eigen stijl te tonen: muzikaal, vestimentair of choreografisch. De Fiesta Club en de Carré verwelkomen u op hun Hip-Hop en RnB avonden. Maar misschien bent u gebeten door de reggae. Zijn het de wilde stemmen en de reggaetoon die u doen zwichten? Toen dan uw talenten bij Studio Vibes of Move Zone. De Bario nodigt u uit om elke eerste zaterdag van de maand te dansen tijdens de Slowbounce avonden. De Déjà Vu verwacht de nachtraven voor vertier na twee uur 's morgens. Ideaal voor een after-party.

En tot slot de warme en zwoele dansen

Fan van Dirty Dancing? Sensuele, Latijnse dansen? Daarvoor kunt u terecht bij Universal Dance, Studio Vibes of de Ecole de Danse Latino. Kom dansen alsof u in Cuba, Monte Cristo of Havana bent! Dames, wilt u uw vrouwelijkheid en gevoelens tonen met kunst? Knoop een sjaal rond uw taille en beweeg als een Oosterse prinses dankzij uw lessen bij Eve Danse Orientale of Fred Academy. Als u uit de bol wilt gaan, is het tijd om te dansen! Voor de lijn of voor het plezier, alleen, in gezinsverband, met vrienden of collega's. U heeft het allicht begrepen: er zijn heel veel stijlen en scholen. Twijfel niet om eerst een kennismakingsbezoekje te brengen. Vaak is de eerste les gratis. Alexandra Ames

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]