TOP

Kuifje in de stad

Frédéric Solvel. Tintin

05 Jul 2017, 00:07 Last Updated: 04 Jun 2020, 10:06

De reporter met de kuif, bekend in alle hoeken van de wereld, is neergestreken in de hoofdstad.

Kuifje in de stad
Kuifje in de stad

Zijn papa - Hergé - heeft hier gewoond en hij gebruikte Brussel vaak als inspiratiebron voor z'n boeken. Volg de voetstappen van Kuifje in de Brusselse straten.

 

Vertrek in het centrum. Daar ontdekt u, op twee stappen van Manneken Pis, een recent muurschilderij dat is gewijd aan Kuifje. Als u een souvenir zoekt, moet u zeker een bezoekje brengen aan de officiële Kuifjewinkel daar vlakbij, aan de andere kant van de Grote Markt. Wat hoger ligt de typische taverne « La fleur en papier doré ». Hergé en zijn surrealistische vrienden kwamen hier graag langs. Hier komt u terecht in een excentrieke ambiance. Een beetje verder ligt het prachtige Belgisch Stripmuseum. Daar is een volledige ruimte gewijd aan onze helden van Hergé, met uiteraard een ereplaats voor Kuifje. Zodra u binnenkomt, wordt u verwelkomd door de raket die de reporter naar de maan bracht in « Raket naar de maan » en door een unieke buste van onze Brusselse held. In de Marollen is er de Vlooienmarkt, die Hergé insprireerde voor de aanzet van het album « Het geheim van de eenhoorn ». Hier geniet u van de typisch Brusselse, kleurrijke sfeer.

Aan de andere kant van Brussel vindt u in het metrostation Stokkel een immens muurschilderij met 140 personages uit de 22 avonturen van Kuifje. Hergé tekende de schetsen voor dit schilderij net voor zijn dood. Zonder twijfel te zien!

Als u het onderwerp nog verder wilt uitdiepen, kunt u deelnemen aan een geleid bezoek langs spannende wegjes en met leuke anekdotes. OLIGRAPHE / van de Kerchove

Tintin Stripboeken Boekenwinkels Boekenwinkels