Latitudes Lille/Bruxelles - Daniel Linehan, Zombie Aporia

Geschreven door BrusselsLife Team - 28 sep. 2011, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Latitudes Lille/Bruxelles - Daniel Linehan, Zombie Aporia
Met latitudes lille/bruxelles verwelkomt Les Halles voor de derde maal de hybride hedendaagse dans. Ditmaal concentreert het festival zich op de evolutie van en de waardering voor een voorstelling doorheen de tijd.

Ook andere kritische vragen zijn aan de orde : hoe beïnvloedt muziek het lichaam en omgekeerd? Wat is een vertolker ? En wat gebeurt er als de verhoudingen tussen performer en toeschouwer worden dooreengeschud ? Hedendaagse dans als tegengif voor vervreemding en kant-en-klaar-denken! Met Zombie Aporia exploreert de Amerikaan Daniel Linehan het effect van stem en muziek op het lichaam en omgekeerd. Drie dansers delen het podium met een klein scherm waarop teksten en bewegingen defileren die ze reproduceren. De choreografie is explosief en ongecontroleerd. De dansers drijven de stem en de zintuigen tot het uiterste. Zijn het robots, emotieloze klankkasten, zombies ? Op een tegelijk grappige en onthutsende manier stelt deze soms kakofonische voorstelling de samenleving aan de kaak.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]