De Podcast, de andere radio

Geschreven door BrusselsLife Team - 31 mrt. 2006, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
De Podcast, de andere radio
Gratis, eenvoudig te downloaden en u kan ernaar luisteren wanneer u maar wilt. Podcasts zijn zo populair dat ze niet beperkt zijn tot radiostations. Ze geven ook geluid aan websites, papieren magazines en publieke voorzieningen.

Als voorloper van de Podcasts, hebben de radio's van de BBC in februari jl. een dertigtal radioprogramma's op hun website geplaatst. Van het bekende « BBC World Service » tot « Radio Scotland » via het « Asian Network », het is een indrukwekkend aanbod. Aan de kant van Franstalig België is er radio Nostalgie Belgique dat een groot succes kent met het gesproken nieuws « Le Dernier Journal » en het culturele programma « Lire est un Plaisir ». Om de laatste muziektrends in elk genre (behalve klassiek) te ontdekken, is er « Vox », de Podcast van de ex-DJ van Pure FM Jérôme Colin. Hij heeft al tal van trouwe podcasters sinds de lancering enkele maanden geleden. In zijn laatste programma raadt hij trouwens aan te luisteren naar de nieuwe Podcasts van de RTBF, meer bepaald de programma's « Face à l'info » en « Quand les jeunes s'en mêlent ». Graag vermelden we, meer anekdotisch, dat het uitstekende wekelijkse magazine Télémoustique binnenkort zijn Podcast lanceert. Op een ander vlak spitsen de IT-adepten hun oren voor de actualiteit van de Podcast van de uitstekende website « 01net ».

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]