Les pénates: de restaurant-bar waar je je thuis voelt

Geschreven door Kaya Josse - 11 apr. 2018, 11:52 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 11:26)
Les pénates: de restaurant-bar waar je je thuis voelt
In een warme omgeving, op een steenworp afstand van het Flageyplein, biedt Les Pénates een breed scala aan wijnen en à-la-cartegerechten.

Om te eten
Les Pénates is geopend sinds mei 2016 en is een wijnbar en een restaurant dat dagelijks à-la-cartegerechten biedt, evenals tapas, Italiaanse focaccia en salades bereid door de koks. Tijdens de lunch kunt u lunchen tussen 12:00 en 16:00 uur. De lunch van de dag wordt dagelijks op de Facebook-pagina van het restaurant geplaatst. Van pasta en kaasplankjes tot vegetarische gerechten, er is voor ieder wat wils. Als u kiest voor een zoet accent, kunt u kiezen tussen zelfgemaakte desserts en taarten gemaakt door "Les Tartes de Françoise", een beroemd Brussels gebak. We raden Cheese Cake aan, een specialiteit van Les Tartes de Françoise!


Voor een drankje
Les Pénates hebben een breed scala aan wijnen, per glas of per fles, die afkomstig zijn uit Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Het is ook mogelijk om biologische wijnen en sulfietvrije wijn te consumeren voor degenen die het willen. Daarnaast biedt Les Pénates verschillende cocktails, vruchtensappen van de kastanjeboom en thee van La Septième Tasse, een beroemde Brusselse balie gespecialiseerd in de verkoop van thee en kruidenthee.


Buiten
Zowel in de zomer als in de winter is het nu mogelijk om te genieten van de overdekte en verwarmde tuin aan de achterkant van het restaurant of terras aan de straatkant.
 

De restaurant-bar vindt zijn charme in de oude slagerij van de "Seventies": de koude kamer bij de ingang, de kleine witte tegels, de grote stopcontacten en het werkplan, alles is bewaard gebleven!

Vind Les Pénates op 42 rue de Vergnies, 1050 Brussel. Open van maandag tot woensdag van 17:30 tot 01:00 en van donderdag tot zondag van 11:00 tot 01:00. De keuken is geopend van 12.00 tot 24.00 uur.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]