TOP

Maastricht: het shoppingparadijs

Rédaction BrusselsLife.be.

15 Feb 2012, 05:02 Last Updated: 06 Jul 2017, 07:07

In het centrum van de stad, tussen het Vrijthof en het station, vindt u een grote variëteit aan winkels en grootwarenhuizen. Omdat het merendeel van de deze winkels gevestigd is in het historische deel van de stad, is winkelen in Maastricht een onvergetelijke en uitzonderlijke ervaring.

Het Wijck-kwartier is gesitueerd op de Oostelijke oever van de Maas en is uitzonderlijk goed in zijn historische staat bewaard gebleven. Men vindt er een massa winkels, winkels die er sinds lang gevestigd zijn en gespecialiseerd in de meest diverse domeinen - kunst, antikwiteiten, design, meubels en accessoires, mode en heerlijke gerechten. De Stationstraat en de Wijcker Brugstraat, daterende van het einde van de 19e eeuw, evenals de Rechtstraat en de Hoogbrugstraat, daterende van de 17e en de 18e eeuw, hebben al hun pracht van destijds bewaard.

Het Westelijk deel van de stad, ook aan de oevers van de Meuse - het oudste deel is gevestigd in het Stokstraatkwartier - onderscheidt zich door veelvuldige terrasjes, cafés en restaurants, die zich bevinden te midden van luxewinkels en gespecialiseerde winkels, zoals winkels van bekende modemerken, antikwiteitenwinkels en galerijen. Aan de rand van dit kwartier vindt u in het Jekerkwartier, handelsstraten die u zeker zullen verrassen. Wij denken bijvoorbeeld aan de Sint Pieterstraat.

In het oud centrum van de stad - tussen de Sint-Servaasbrug, de Marktplaats en het Vrijthof - vindt men opnieuw een hoop handelsstraten en kleinere straatjes met opnieuw winkels. In de Brugstraat bevindt zich de allereerste winkel van Bijenkorf in Limburg. Er is zelfs een winkelcentrum - de Brusselse Poort - juist buiten het centrum, in de Dr. Bakstraat.

Mode