Maastricht: het shoppingparadijs

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 29 apr. 2007, 00:00 (Bijwerken: 06 jul. 2017, 07:35)
Maastricht: het shoppingparadijs
In het centrum van de stad, tussen het Vrijthof en het station, vindt u een grote variëteit aan winkels en grootwarenhuizen. Omdat het merendeel van de deze winkels gevestigd is in het historische deel van de stad, is winkelen in Maastricht een onvergetelijke en uitzonderlijke ervaring.

Het Wijck-kwartier is gesitueerd op de Oostelijke oever van de Maas en is uitzonderlijk goed in zijn historische staat bewaard gebleven. Men vindt er een massa winkels, winkels die er sinds lang gevestigd zijn en gespecialiseerd in de meest diverse domeinen - kunst, antikwiteiten, design, meubels en accessoires, mode en heerlijke gerechten. De Stationstraat en de Wijcker Brugstraat, daterende van het einde van de 19e eeuw, evenals de Rechtstraat en de Hoogbrugstraat, daterende van de 17e en de 18e eeuw, hebben al hun pracht van destijds bewaard.

Het Westelijk deel van de stad, ook aan de oevers van de Meuse - het oudste deel is gevestigd in het Stokstraatkwartier - onderscheidt zich door veelvuldige terrasjes, cafés en restaurants, die zich bevinden te midden van luxewinkels en gespecialiseerde winkels, zoals winkels van bekende modemerken, antikwiteitenwinkels en galerijen. Aan de rand van dit kwartier vindt u in het Jekerkwartier, handelsstraten die u zeker zullen verrassen. Wij denken bijvoorbeeld aan de Sint Pieterstraat.

In het oud centrum van de stad - tussen de Sint-Servaasbrug, de Marktplaats en het Vrijthof - vindt men opnieuw een hoop handelsstraten en kleinere straatjes met opnieuw winkels. In de Brugstraat bevindt zich de allereerste winkel van Bijenkorf in Limburg. Er is zelfs een winkelcentrum - de Brusselse Poort - juist buiten het centrum, in de Dr. Bakstraat.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]