Mandela in Brussel

Geschreven door Frédéric Solvel - 05 dec. 2013, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:28)
Mandela in Brussel
Een van de allergrootsten heeft ons verlaten... Wereldwijd zal hij nog lang een inspiratiebron blijven. Ook Brussel zal hem niet vergeten…

De ambassade van Zuid-Afrika (Montoyerstraat 17-19, 1000 Brussel) heeft een rouwregister geopend zodat iedereen die het wilt, een boodschap kan neerschrijven ter nagedachtenis van Nelson Mandela. Het register is elke weekdag van 9.00u tot 16.30u voor iedereen toegankelijk tot de begrafenis van de ex-leider van Zuid- Afrika. Ook bloemen en andere attenties zijn welkom.

Mandela op bezoek in Brussel

Op 7 oktober 1993 bezocht Nelson Mandela, die net de Nobelprijs voor de Vrede had ontvangen, Brussel. Hij kwam de Europese Gemeenschap economische steun vragen. Hij ontmoette in Brussel o.a. Jean-Luc Dehaene (Eerste Minister) en Willy Claes (Minister van Buitenlandse Zaken).

Mandela President!

Op 1 mei gaf Johnny Clegg een optreden op het Rouppeplein in het kader van het 1-mei-feest, georganiseerd door het ABVV. Op hetzelfde ogenblik werd Nelson Mandela verkozen tot President van Zuid-Afrika. Op Facebook lezen we de herinnering hieraan van Emmanuel Nudel: Tijdens het optreden ging er een man naar de zanger en sprak hem in het oor... Clegg onderbrak zijn liedje en deelde met ons dit grote gebeuren, de uitslag van de verkiezingen in Zuid-Afrika. Nelson Mandela was tot President verkozen! Hij zette Asimbonanga in. Ik heb er nog kippenvel van...

Mandela op de ULB

De Université Libre de Bruxelles heeft een van zijn tien residenties voor studenten de naam 'Mandela' gegeven. Na een nodige renovatie, opende de residentie opnieuw aan de avenue des Courses voor 240 studenten.

Manneken Pis in Madiba

In de kleerkast van Manneken Pis draagt het kostuum van Nelson Mandela nummer 730. Het werd op 27 april 2004 geschonken als herinnering aan de 10e verjaardag van het einde van de apartheid en wordt nog jaarlijks gedragen! De pruik vervolmaakt de look van de kleine Julien. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]