Meer dan gewoon een café...

Geschreven door Olivia Regout - 25 mrt. 2013, 00:00 (Bijwerken: 10 feb. 2014, 09:07)
Meer dan gewoon een café...
De Brusselaar houdt van een gesprek bij een pintje in het café op de hoek. De laatste roddels vertellen bij een potje nootjes, dat doet hij maar al te graag! En als hij nu het nuttige aan het aangename zou kunnen koppelen? Hij zou het met beide handen aannemen! In Brussel zijn er enkele cafés die meer te bieden hebben dan alleen drankjes...

Alle gelegenheden zijn goed om met vrienden een toast uit te brengen. En als je tegelijk kousen kan stoppen, een boek lezen, je broodrooster herstellen of een flesje voor de baby opwarmen... Dan is het nog beter!

In Brussel steken de laatste tijd nieuwe, atypische cafés de kop op…

Repair Café

Sinds september is er in Elsene een Repair Café, een concept uit Nederland. Elke eerste zondag van de maand kan je in het cultureel centrum Elzenhof terecht met je trui vol gaten, je stereo die de geest heeft gegeven...

Gedaan met overconsumptie, welkom recuperatie. Van huishoudelijke apparaten tot informatica via meubilair, textiel en fietsen... alles is mogelijk!

Vrijwillige knutselaars doen er alles aan om je spullen te herstellen. Ze zijn timmerman, elektricien, naaister, fietshersteller… En ze leren je hun tips en trucjes bij een koffie en een schroevendraaier.

Café en naaien

Heeft je lievelingsjeans de geest gegeven? Hij is aan de billen gescheurd toen je je veters knoopte. Geen paniek! Bij flip kan je elke donderdagavond een tomatensapje drinken terwijl Dame Cath je kledij herstelt. De naaister is er met haar naaimachine van 19.30u tot 22.00u.

Les Midinettes werken volgens een gelijkaardig concept als een cybercafé. Je huurt er geen computers maar naaimachines. Het is dus geen echt café maar eerder een naaiatelier dat je bezoekt om kledij op te lappen in een sympathieke sfeer en bij een kopje thee. Alles met het goede advies van Isabelle en Mathilde, de eigenaressen van de zaak.

Café en literatuur

Aperitieven met een glas witte wijn en een boek in de hand is een hip concept geworden. Bij Filigranes en bij Cook & Book kan je met vrienden babbelen over de nieuwste bestseller en een toast uitbrengen ter nagedachtenis van Jane Austen.

Café Poussette

Café Poussette de Haricot Magique is een praktisch café. Je wandelt met je kroost in de omgeving van Schaarbeek en de jongste wil een flesje... Oef, Café Poussette is open... Je kan probleemloos met de buggy binnenstappen want de ruimte is zodanig ingericht dat je probleemloos kan manoeuvreren. Aan de bar bestel je broodpudding en vraag je om het flesje op te warmen. Intussen vermaakt je oudste zich in de speelruimte voor kinderen.

Café en manga's

Heb je de Japanse cultuur in je bloed? Bij Otako en Gokami kunnen de liefhebbers van manga's en videospelletjes zich uitleven. Neem plaats in een zetel, drink iets en lees een mangastrip. 

Café en online spelletjes

Frédéric Nicolay is weer van de partij. Zijn nieuwste idee? Het grootste online gamecenter creëren. Botkamp opent de deuren op 1 mei 2013 vlak bij de Hallepoort...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]