TOP

Mijn Tannour: Syrische keuken erkend in Gault & Millau

Donatienne de Vleeschauwer.

12 Nov 2018, 09:11 Last Updated: 16 Apr 2019, 18:04

Mijn Tannour in Elsene won de Gault & Millau Pop Award 2018 voor de stad Brussel. We hebben het getest! Ontdek onze ervaring.

Mijn Tannour: Syrische keuken erkend in Gault & Millau
Mijn Tannour: Syrische keuken erkend in Gault & Millau

Mijn Tannour: ontdek het Syrische straatvoedsel

De Gault & Millau is de gastronomische gids in België maar ook in het buitenland die de beroemde toques toekent! Voor de Benelux heeft Gault & Millau het talent van 1.400 restaurants en brouwerijen voor de editie 2019 erkend.  

In de afgelopen jaren heeft Gault & Millau een categorie "POP" ontwikkeld met een selectie van restaurants in de keten en toegankelijk. Voor Gaul & Millau: "POP is een selectie van toegankelijke en moderne adressen waar ervaring en concept centraal staan".  

Vorige week kondigden Gault & Millau de winnaars van 2019 aan en één van deze winnaars is My Tannour!  

Mijn Tannour heeft de POP 2019-prijs voor het Brussels Gewest gewonnen. Dit straatvoedselrestaurant biedt authentieke gerechten en een ontdekking van de Syrische gastronomie. Een "Tannour" is een grote houtoven die de cakes gedurende 12 uur op een laag vuur kan koken.  

In dit Syrische restaurant proeft u gegrilde halloumi-taarten, falafel, kip, lam, rundvlees, ... Deze cake is vergezeld van salades, groenten met oosterse smaken en u kunt het compleet maken met feta, aubergine, courgette en geroosterde maïs. Je kunt je gerecht versieren met gebakken aardappelen of linzensoep.  

My Tannour bevindt zich op 98 de la Brasserie Street, naast Flagey. De plaats is erg klein, dus er is vaak een rij naar de hoek, maar het is het wachten waard! Je moet bij de ingang bestellen zodat je de ovens en de open keuken kunt bewonderen.  

De prijzen zijn zeer democratisch en de kwaliteit van de ingrediënten is op de afspraak. Voor twee plakjes falafel met veel supplementen en twee behoeften, kregen we voor 28 €.

Restaurants Syrisch Een hapje eten