Mobiliteit gedeeld in Brussel: diensten die bewegen!

Geschreven door Victor Lepoutre - 31 dec. 2017, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:53)
Mobiliteit gedeeld in Brussel: diensten die bewegen!
Met de fiets, auto of scooter met gedeelde mobiliteit kunt u zich gemakkelijk en goedkoop verplaatsen in Brussel.

Het is niet noodzakelijk noodzakelijk om een ​​auto te bezitten om in Brussel te verhuizen. De hoofdstad heeft veel gedeelde mobiliteitsdiensten om gemakkelijk en goedkoop van het ene eind van de hoofdstad naar het andere te gaan.
 

Gedeelde auto's
Als je door de straten van Brussel loopt, zul je zeker deze vaak gesigneerde auto's hebben opgemerkt die tijdelijk kunnen worden geleend voor een abonnement. Handig is dat deze diensten kosten in rekening brengen voor het gebruik van hun voertuig per minuut of kilometer, en de brandstof, verzekering en onderhoud van de auto ondersteunen.
 

Met sommige diensten, zoals Cambio of Zen Car, kunt u uw auto ophalen bij een gekozen station om opnieuw op dezelfde parkeerplaats te plaatsen wanneer u deze niet langer nodig hebt. Andere systemen, zoals Drive Nu BMW / MINI, Zip Car of Ubeeqo bedienen 'vrij zwevende' waarmee de gebruiker om bezit te nemen of terug te keren van de auto in een andere plaats in een beperkt gebied volgens de service.

Gedeelde tweewielers
Als je geen eigen fiets hebt of niet het risico wilt nemen om ermee te vliegen, is het het beste om gedeelde fietsservices te gebruiken.
 

Villo! De gedeelde fietsservice van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een netwerk van 360 stations over het regionale grondgebied en bijna 5000 fietsen beschikbaar. Om de service te genieten, utlilisateurs kiezen tussen een basistarief per dag (1,60 €), week (7,65 €) en het jaar (€ 32,60) dat een aantal mogelijk te maken onbeperkt reizen in deze periode, het eerste half uur is gratis.
 

Verschillende "free floating" fietsnetwerken worden ook in Brussel ontwikkeld. Billy Bike, OBike en Gobee bieden fietsen zonder vast station, dus je kunt het meenemen en neerzetten waar je maar wilt. Deze diensten werken op basis van een mobiele applicatie die de fiets aangeeft die het dichtst bij u in de buurt is en brengt u de gebruiksduur in rekening (€ 1,00 per 30 minuten voor OBike).
 

En voor diegenen die hun rijbewijs hebben en niet graag te veel trappen, is een gedeelde elektrische scooterdienst ook beschikbaar in Brussel en heet Scooty! Download de app, registreer, zoek een scooter en je bent klaar!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]