BUSINESS Ondernemen in Brussel

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 20 sep. 2022, 00:00 (Bijwerken: 26 sep. 2022, 11:42)
Ondernemen in Brussel
Aan de slag in de digitale sector met een geweldig idee voor een Saas-oplossing of fysieke product? Woonachtig in het Brusselse en op zoek naar begeleiding en advies?

We overlopen in deze blog tal van mogelijkheden om je op weg te helpen. Of je nu hulp nodig hebt bij het technische aspect, ondersteuning nodig hebt voor het opstellen van je businessplan of marketing, hier zit je goed !

Eerst en vooral

De basis van een goed businessidee is.. jawel, een businessplan. Droom je al van de binnenkomende betalingen via Payconiq online? Goed dat je vooruit denkt, maar hou ook de voetjes op de grond. Voor je begint aan de uitwerking zet je alles gestructureerd op papier, zo kan je de haalbaarheid van je geniale idee ook effectief aftoetsen en heb je ook een mooi ontwerp om voor te leggen aan de bank, moest je een lening willen aanvragen. Ook een MVP, een Minimum Viable Product, opstellen is een interessante eerste stap om te testen of je droom kans heeft op slagen. Je maakt als het ware een prototype. En ja hoor, een prototype kan je ook opstellen voor een dienst door bijvoorbeeld een storyboard te maken. Er zijn heel wat instanties die je daarbij kunnen helpen zoals het Fablab.

Het Fablab Brussels

Wat is een Fablab? 

Een Fablab is een concept dat is overgewaaid uit de US. En helpt je bij het ontwikkelen van je fysieke product in beperkte oplages. Ideaal als test dus. Nood aan hoogtechnische apparatuur die anders onbetaalbaar zou zijn, fablab redt je uit de nood. Fablab werkt volgens het principe van open innovatie. Sharing is caring, laten we maar zeggen. Je kan ook beroep doen op een Brusselse incubator. Een incubator is een fysieke plaats gelinkt aan een hogeschool of universiteit zoals EEBIC dat samenwerkt met het ULB en helpt je op weg door aan interessante tarieven lokalen ter beschikking te stellen. Maar je kan er ook terecht voor adviezen en strategische begeleiding. 

Innovatie van het Fablab Brussels

Wil je leren programmeren? 

Wil je je magnifieke idee zelf kunnen ontwikkelen? Dan kan je leren programmeren. Zo kan je je eigen webshop bouwen van A tot Z. Van de homepage tot de checkoutpagina met de Belfius betaalknop? You got this! Becode Brussels is een instantie die je daarin kan begeleiden. Ze bieden tal van opleidingen aan. 

Campus Becode Brussels

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]