Ontmoeting aan de Second Life Festival

Geschreven door - 29 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 26 aug. 2013, 08:56)
Ontmoeting aan de Second Life Festival
In haar appartement in het centrum spreekt de flamboyante Léone met ons over haar festival dat ze alleen draagt, professioneel en vol goede ideeën. Ze nodigt je uit om één keer per maand vintage te komen vieren in een van de mooiste zalen in Brussel, La Tentation!

Hoe definieer jij vintage?

Ik heb niet echt een definitie van vintage. Voor mij omvat die term heel veel, het is heel ruim voor mij. Ik maak geen deel uit van de groep mensen die boos worden bij een foute definitie van ‘vintage’. Ik zou zelfs zeggen dat het gaat om alles uit de jaren twintig tot tachtig.

Vintagepassie?

Als studente fotografie besefte ik dat het niet eenvoudig was om je werk tentoon te stellen. Ik ben dan op zoek gegaan naar een ruimte om tentoon te stellen en tegelijk te trachten iets nieuws voor te stellen, want de fotowereld is redelijk gsloten. Vaak kom je er dezelfde mensen tegen. Door het Second Life Festival te creëren, heb ik alles waar ik van houd gegroepeerd: tentoonstellingen, concerten en vintage. En ik heb veel geluk gehad: La Tentation zocht net jongeren om hun project te ondersteunen. De timing was echt perfect!

Denk je dat Brussel een vintage hoofdstad is?

Ik woon nu twee jaar in Brussel. Ik houd enorm veel van deze stad. Het is een schat wat betreft prullen en tweedehandswinkels. In Lyon, mijn geboortestad, is er maar één vintagemarkt en je moet er zelfs toegangsgeld betalen om spullen t kopen aan overdreven prijzen! En dan hebben we het nog niet over Parijs!

Welke zijn de voordelen van vintage kopen?

Ik zeg niet bepaald de prijs, want vintage kan ook heel erg duur zijn. Wat voor mij het belangrijkste is, is de kwaliteit van de stoffen en de originaliteit. Ik apprecieer ook de customisation, want soms moet je een kledingstuk herstellen dat niet de juiste maat heeft. Dat zet aan tot creativiteit en daar houd ik van.

Welke types exposanten kies je?

Second Life heeft meerdere soorten exposanten, want het doel is dat het aanbod een maximaal aantal mensen bevalt. Wat betreft vintage, zijn er nieuwigheden in vintage stijl, juweeltjes, iets duurdere tweedehands en tweedehands ‘aan twee euro’. Er zijn heel wat decoratiestukken, elpees die je helaas niet gemakkelijk vindt en spullen die helemaal geen vintage zijn. Ik tracht aandacht te schenken aan jonge artiesten, bijvoorbeeld de katoenen tassen “Madame, Mademoiselle”. Er zijn ook steeds oude affiches en kaarten en uiteraard steeds een andere schminkster.

Welke type publiek kom je tegen op Second Life Festival?

Alle soorten! Sommigen komen voor de vintage, anderen voor de fototentoonstelling of voor de concerten. Laatst hebben we in avant-première een film gedraaid. Meer dan honderd mensen zijn komen kijken. De volgende editie van Second Life Festival zal gewijd zijn aan een tentoonstelling van schilderijen.

Denk ja dat vintage nog mooie dagen te wachten staan?

Ja, want het bestaat al lang en ik heb de indruk dat dit fenomeen nog steeds blijft groeien. Ik hoop het in elk geval!

Welk is je vintagestuk bij uitstek?

Men zal ermee lachen, maar ik houd in het bijzonder van de retro vaatwasser en ik heb een waterkaraf met verguldsel en het opschrift ‘Nous deux’. Oorspronkelijk had ik die gekocht voor een vriend, maar ik vond ze te mooi om weg te geven.

Welke projecten mogen we nog verwachten van Second Life Festival ?

Eerst en vooral de kerstmarkt in hotel Berger op 16 december. Ik houd eraan te zeggen dat niet alles vintage zal zijn, dus aarzel niet om eens langs te komen om kerstcadeautjes te kopen. Daarna trekken we naar La Tentation op 16 februari en ik denk dat het Second Life Festival minstens tot in september om de twee maanden zal plaatsvinden.

Hoe verloopt een vintage dag?

’s Morgens ontbijt ik bij APDM. Daarna doe ik een toertje op het Vossenplein en jacht maken op vaatwerk. Ik ga langs bij Pêle-Mêle en dan ga ik stoemp eten bij ‘Le chineur’. Als het zondag is, ga ik naar de Brussels Vintage Market. Ik ga langs bij mijn lievelingswinkels Gabriele Vintage, Lucien Cravate, Tata Yoyo en Lady Paname. Ik rond de dag af bij Magic Mirrors. Gloria Rojas Galvez

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]