Panorama van de Brusselse restaurants

Geschreven door BrusselsLife Team - 25 mrt. 2008, 00:00 (Bijwerken: 12 nov. 2013, 16:06)
Panorama van de Brusselse restaurants
Overal in België, maar specifieker in Brussel en omgeving, kunt u op vele plaatsen lekker gaan eten. De Belgische keuken heeft de reputatie te kunnen tippen aan die van buurland Frankrijk.

Brussel is een veel bezochte plaats doordat het een politiek en artistiek centrum op wereldniveau is. Niet te verwonderen dat de Brusselse gastronomie de trends volgt.

De grote klassiekers

De Comme Chez Soi (2 Michelinsterren), de Sea Grill (2 Michelinsterren), L'Écailler du Palais royal of de Villa Lorraine. Het zijn allemaal grote namen uit de Brusselse gastronomie. Deze grote tafels zijn synoniem voor elegantie en fijne gastronomie. Het typisch Belgische versterkt dit nog.

Gastronomie in Brussel

Zin in typisch Brusselse gastronomie? Ga eens naar Armes de Bruxelles of Maison du Cygne. Dit laatste restaurant ligt op de Grote Markt en biedt hoogstaande Brusselse gastronomie aan met zicht op een van de mooiste plaatsen ter wereld. Armes de Bruxelles is een gastronomisch instituut, gelegen in het hart van het oude Brussel. De liefhebbers van pensen zweren bij Viva M'Boma waar de keuken smakelijke vergeten gerechten maakt. En als u tevreden bentmet een smakelijke boterham met plattekaas, ga dan eens langs bij À la Mort Subite en bestel er een lekker biertje bij.

Trendy eetgelegenheden

Velen vinden het leuk om gezien te worden in een van de trendy restaurants in Brussel. De Cospaia is er één van. Smakelijke tafel en eenvoudige inrichting. 's Middags wordt het als het ware bestormd door zakenlui. De Belga Queen is een ommetje waard voor het decor, bedacht door Antoine Pinto. Op het gelijkvloers van de pakboot Flagey, dankt Le Variété zijn reputatie aan de heerlijke grills en de vintage zebra lambrisering. Een hapje na een tentoonstelling? Afspraak in de Museum Restaurant met een traditionele Belgische keuken in een verbluffend decor. Als u op zoek bent naar een klein hapje, kunt u terecht op de Charleroisesteenweg en de Bailly wijk. Daar vindt u zeker wat u zoekt.

Populaire adresjes

Het Sint-Katelijneplein is omgeven met restaurants in alle genres. Deze typisch Brusselse plaats is de referentie voor wie een heerlijke zeevruchtenschotel of verse vis wilt eten. U vindt nergens anders in Brussel versere ingrediënten. Het kerkhof van Elsene is de studentenbuurt bij uitstek. Er zijn veel goede bars en Aziatische restaurants. Ambiance verzekerd tot in de vroege uurtjes. De restaurants op het Sint-Jobplein zijn chiquer. Er zijn veel populaire adresjes maar ook kleine aangename eilandjes, leuk voor een etentje onder geliefden.Stéphanie Guillaume

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]