Een klein landje met vele muzikale facetten

Geschreven door BrusselsLife Team - 27 sep. 2006, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Een klein landje met vele muzikale facetten
België, het land waar de surrealisten regeren, heeft ook enkele parels van de mooiste Franstalige muziek grootgebracht. De bekendste is zonder twijfel "le Grand Jacques". Brel, bewierookt in zijn thuisland, is door de Walen verkozen tot grootste Belg allertijden.

Maar België is ook een land waar grappen, grollen en amusement aanwezig zijn op alle hoeken van de straat, net zoals « Sttellla » en suikerwafels.

Britse look

België wil hip en kosmopolitisch zijn. Getuige zijn de talloze jonge muziekgroepjes die Engels zingen, zoals "Girls in Hawaiï", "Malibu Stacy" of "The Tellers" en die de markt willen veroveren. Ze dromen van dezelfde carrière als groepen zoals "Deus" en "Venus".

Aan Franstalige kant

De prachtige stem van Maurane laat de Fransen dromen. Wie houdt van Johnny Hallyday, zal dat ook van deze vulkanische Brusselse.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]