De Portes du Soleil buiten de pistes

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door Frédéric Solvel - 30 jan. 2012, 00:00 (Bijwerken: 09 apr. 2018, 14:11)
De Portes du Soleil buiten de pistes
Met 650 kilometer pistes en 197 mechanische liften, zijn de Portes du Soleil een natuurlijk sneeuwreservaat in het hartje van de Alpen. En als deze sneeuw kan ontsnappen aan schade en markeringen, wordt het een speelterrein voor de amateurs van sensatie buiten de piste. Tijd voor plezier met uiteraard voorrang aan de veiligheid.

De Portes du Soleil zijn rijk aan plaatsen buiten de pistes. In functie van de sneeuwval en het bezoek kunnen deze plaatsen echte goudklompen voor free ride worden. Aan de grenzen van het domein beschikt de zone van de Mont Chéry in de sector van de Gets over enkele sneeuwvelden die er vaak maagdelijk bijliggen en waar het heerlijk is sporen na te laten tussen de bomen. Aan de kan van Morzine, verschijnt de Pointe de Nyon fier als een andere plaats die rijk is aan sneeuwvelden voor de ervaren skiërs en snowboarders. Een vakantie met vrienden of familie? Geen probleem. De eerste trajecten buiten de pistes zijn gemakkelijk mogelijk aan de rand van de piste of onder de stoeltjesliften. Aan de kant van Morzine, Châtel of Avoriaz ligt de etappe van onze Britse vrienden die van de Portes du Soleil een home away from home in de bergen hebben gemaakt. Mogelijkheden om te skiën in de Happy valley of om uw sporen na te laten in de Pepsi Max. De Zwitserse stations kunnen niet uitrusten met enkele fameuze corridors aan de kant van Mosettes ofChavanette en de zone Grand Paradis. In Grand Paradis gebeuren de beklimmingen discreet en het panorama opent zich. De ski's glijden gracieus tussen de oude chalets en de majestueuze bomen. Elke afdaling is anders met steeds nieuwe min of meer spannende trajecten... En als de grote maagdelijke ruimtes een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op u, maak dan een praatje met de plaatselijke bewoners van de Vallée de la Manche...

Veiligheid

Buiten de pistes skiën vraagt een zekere striktheid zodat iedereen veilig en wel 's avonds bij de chalet toekomt. Enkele basisaanbevelingen: - Draag de juiste uitrusting Behalve een uitrusting die is aangepast aan de weersomstandigheden die u kunt tegenkomen in de bergen, neemt u een ARVA mee, een schop en een sonde. Bepaalde winkels aan de skistations verhuren er en sommige gidsen voorzien ze voor u. - Weet hoe u uw uitrusting moet gebruiken Een ARVA rond de nek dragen is één zaak. Er gebruik van kunnen maken is een andere! Het station van Champéry op de Zwitserse helling van de Portes du Soleil biedt iets dat zeldzaam is in Europa: het Avalanche Training Center. Bent u alleen of in groep? Heeft u maar een halfuurtje? In het Avalanche Training Center kunt u trainen in zoeken. De gedroomde gelegenheid om uw ARVA en sonde zonder stress te gebruiken en u klaar te stomen voor als het ooit nodig zou zijn... - Omring u Denk even terug aan de eerste skilessen onder begeleiding van een skileraar en uw ouders. Gedraag u opnieuw als een beginner. Bied uzelf een dag met een gids om de basistechnieken van skiën buiten de piste te leren en om zoveel mogelijk info te verkrijgen over de ligging en de staat van de omgeving. Als u ervoor kiest geen beroep te doen op een gids: vertrek niet alleen en bereid uw parcours op voorhand voor. - Blijf nederig Vergeet nooit dat het skiniveau één ding is en de kennis van het terrein een ander. Verlies nooit uit het oog dat een spoor niet noodzakelijk het goede is. En tot slot, pas uw snelheid aan. - En als...In geval van een lawine, denk aan de instructies om met de ARVA om te gaan, verwittig de hulpdiensten... Laat u gaan, maar respecteer een minimum aan veiligheidsrichtlijnen. Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]