Portretten

Geschreven door BrusselsLife Team - 24 jan. 2012, 00:00 (Bijwerken: 03 sep. 2015, 14:37)
Portretten
Een leger van handen spant zich in om van uw skivakantie een waar succes te maken. Restaurateurs, trackers, seizoensarbeiders,... BrusselsLife opende enkele deuren om een portret te maken van de mannen en vrouwen achter de schermen.

Jean-Luc - Monitor bij ESF

We kunnen niet voorbijgaan aan een van de vele dragers van de prestigieuze rode vest van ESF. Jean-Luc geeft ons uitleg over de geografie van de Portes du Soleil: De Portes du Soleil zijn zoals een grote croissant. In het centrum is er Avoriaz. Aan de twee uiteinden liggen Les Gets en Châtel. Al wat aan de buitenkant van de croissant ligt, ligt in Zwitserland. Alles aan de binnenkant ligt in Frankrijk. Elementaire kennis, Jean-Luc!

De familie Venning - Restaurateurs in de Gets

Zonder twijfel een succesverhaal in de maak! De familie Venning vervoegde de Engelse kolonie in de Gets nadat ze verleid was door de Grande Ourse in maart 2006. Dit bergrestaurant stond toen te koop. De familie Venning maakte al snel plannen. Het resultaat enkele seizoenen later? Een bergrestaurant met een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. En net zoals de familie Venning houden we er niet van te doen zoals iedereen. De patriarch van de stam toont ons zijn laatste nieuwigheid: We openen het restaurant aan het einde van de week (woensdag, donderdag en vrijdag) 's avonds voor een vijfgangendiner bij kaarslicht. Tot daar niets uitzonderlijk, denkt u! Denk toch even na of herlees de paragraaf en bereid u voor op de verrassing. Om dit restaurant opeen hoogte van 1750 meter in de late uurtjes te bereiken en om nog later terug naar het dorp af te dalen, gebruiken onze gasten onze speciaal ingerichte pistenbully. Het geeft wat 'kruiding' aan de avond. De amateurs van Sticky Toffee Pudding vinden er zelfs smaken uit de Engelse keuken terug... Meer info op www.lagrandeourse.eu

Edouard - Pistenbully conducteur in Châtel

's Nachts, als u zich in slaap laat wiegen door Morpheus, waken Edouard en zijn collega's over de pistes. Als er voor 's nachts geen sneeuw is aangekondigd, begint ons werk bij het sluiten van de pistes. Als er sneeuw wordt verwacht, beginnen we onze werkdag om 2.30u 's morgens om open te zijn tegen de opening. Het is niet evident om bestuurder van zo'n voertuig te zijn. Dankzij mijn ervaring in openbare werken was ik al vertrouwd met werfvoertuigen. De ouderen hebben me ingewijd in de specificiteiten en de kenmerken van het terrein. Zelfs met een kracht van 450 paarden is een botsing met een steen fataal voor de machine. We zijn met Edouard enkele minuten naar boven gegaan, fasten your seatbelts!

Colin - Brasseur in de Gets

We hadden nauwelijks onze ski's uitgedaan en onze aandacht werd al onmiddellijk getrokken door de koperen reflectie van brouwketels. Meer is er niet nodig om onze nieuwsgierigheid als hopliefhebber te prikkelen. We duwen de deur van deze Irish Pub open en ontmoeten Colin, een Amerikaanse micro-brasseur die zich heeft gevestigd in de Portes du Soleil. Ik brouw drie bieren: de Avalanche, de Gétoise en de Rua. De Rua wordt koud of warm geserveerd. Om mijn brouwsels te maken inspireer ik me op de Kwak. Jullie, Belgen, jullie maken de beste bieren ter wereld!. Meer info op www.lesgets.com.

Sébastien & Volk

Sébastien en Volk vormen een team op de pistes van Châtel. Sébastien stelt ons Volk voor: Volk is mijn hond. Hij is zeven jaar oud. Het is een flat coat, een kozijn van de labrador. Ik heb hem opgeleid om mensen te zoeken in lawines. We vormen een team tot zijn dood. Voor de hond blijft het zoeken van mensen in lawines een spel. Dankzij geregeld trainen blijft Volk alert, klaar om zijn plaatsje te verlaten om levens te redden. Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]