TOP

Salsa Caliente

Rédaction BrusselsLife.be.

15 Sep 2010, 05:09 Last Updated: 26 Jul 2013, 09:07

Elke dag, een enkele vlucht naar Zuid-Amerika, naar de kusten van Chili, de straatjes van Cuba, de lichten van Salvador. Salsa als de absolute, fascinerende en gerespecteerde koningin.

Kom met een partner of vindt er één ter plaatse want salsa wordt met twee gedanst. De arm in de lucht, de voet gestrekt, en hop... "mas caliente"! Men moet ook niet overdrijven, men heeft het recht beginneling te zijn en nog niet goed te weten hoe de stappen te zetten. Houdt u van dansen? Brusselslife neemt u mee om in Brussel salsa te gaan dansen. Olé.

Een klein overzicht.

Afspraak in de Fiesta Club in de Fabriekskaai, op woensdagavond vanaf 20 uur voor danslessen, gevolgd door een dansavond. br> De salseiros van alle nationaliteiten, verzamelen zich in de Salsa (in de Sint-Geriksbuurt) om de muren te doen zweten. Het is klein, warm en plezant... Op bepaalde avonden van de week worden er door specialisten danslessen gegeven. De Montecristo, op de benedenverdieping van de Lounge, stelt een vrolijke salsa voor, met Cubaanse sigaren en tropische coctails voor iedereen. Een warme, soms zelf koortsige atmosfeer gegarandeerd...

La Tentation

In de "Tentation" worden er opnieuw elke zondag vanaf 20 uur salsalessen gegeven met de gekende dee-jays. Het is een grote ruime plaats, in hout en met grote ramen, ideaal voor een zondags uitje, die al sinds jaren bestaat en die een ontegensprekelijk sukses blijft kennen. Het publiek vernieuwt zich geregeld, de "anciens" blijven komen en vormen een steeds belangrijkere kern, het geluid wordt elke maand beter. Dat alles tezamen creëert een geweldige sfeer. Tenslotte, let ook op eventuele affiches die uithangen in de hoofdstad want er zal altijd salsa blijven bestaan in Brussel.

Bar & Café Bars Bar & Café