Schoonheidsgeheimen in de keuken

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 08 mei 2012, 00:00 (Bijwerken: 25 aug. 2015, 15:25)
Schoonheidsgeheimen in de keuken
Wilt u natuurlijke producten gebruiken, mooi zijn en sparen? BrusselsLife nodigt u uit om op zoek te gaan in uw keuken en daar goedkope middeltjes te ontdekken voor uw kleine schoonheidsprobleempjes.

Sodabicarbonaat voor witte tanden

Iedereen wilt wel mooie witte tanden en een perfect glimlach. Tandpasta voldoet hier meestal niet voor en het is verleidelijk om blekingsmiddelen te gebruiken. Helaas is het bleken van tanden duur en kunnen de gebruikte substanties gevaarlijk uit de hoek komen. Sodabicarbonaat is een mogelijke oplossing als u uw tanden enkele tinten lichter wenst. Dit product werkt ontkalkend en reinigend. Gebruik het in een mondbad of met wat water op uw tandenborstel.

Olijfolie voor een gehydrateerde huid

Olijfolie bezit voedende eigenschappen en kan nuttig zijn voor wie een uiterst droge huid heeft. Breng het net na de douche aan op de nog vochtige huid, en het werkt als een hydraterende crème.

Citroen om acnevlekjes te overwinnen

Heeft u een gevoelige huid waarop gemakkelijk vlekjes te zien zijn? Gebruik citroen om de (acne)vlekjes te doen vervagen. Opgelet! Citroen is lichtgevoelig. Vermijd om de citroen 's morgens aan te brengen, want dan heeft het een omgekeerd effect. Doe het vooraleer te gaan slapen. Als u vernis van slechte kwaliteit heeft gebruikt, kunnen uw nagels geel uitslaan. Om witte nagels te hebben, wrijft u er geregeld met een schijfje citroen op.

Kamille voor lichte haren

Wilt u uw haren afbleken? Maak een kamillemasker. Maak een infuus met water en kamille en gebruik dat water als laatste spoelwater. Na geregeld gebruik vertonen uw haren blonde of lichtbruine reflecties.

Klei

Klei verwijdert onzuiverheden en overtollig sebum. Bij heel vette haren kunt u een kleimasker gebruiken. Kies de klei rekening houdend met uw huidtype. Groene klei voor de normale tot vette huid, roze en witte klei voor de gevoelige huid.

Ciderazijn voor schilfertjes en de huid

Als u schilfertjes heeft, kan appelazijn u helpen. Behalve de schilfertjes verwijderen, doet het uw haardos extra blinken. Maar dat is niet alles! Appelazijn heeft ook andere eigenschappen. Ze zorgt voor een zachtere huid. Gebruik het op ruwe zones zoals de knieën en de ellebogen. Het voorkomt ook mee-eters. Koop een kwaliteitsvolle, liefst bio appelazijn.

Wit voor de huid, geel voor de haren!

Een masker met eiwit is het beste voor wie een vette huid heeft. Laat tien minuten inwerken en uw poriën worden onzichtbaar. Voor zachtere, sterkere haren gebruikt u best een masker met eigeel.

Honing

Zowel de droge als de vettere huid genieten van de voordelen van honing. Honing is niet alleen zacht en lekker, het is ok een natuurlijk antisepticum. Ideaal voor in een reinigend huidmasker. Honing is ook een natuurlijke bevochtiger. Zo is het geschikt om de meest droge huid te beschermen.

Thee voor de ogen

De tip is ouderwets, maar ze is uitgetest en goedgekeurd! Als uw ogen de sporen van de fuif van vorige avond verraden, drenk dan theezakjes in heel koud water en leg ze op uw ogen. U ziet bijna onmiddellijk effect. Ook andere producten hebben uitstekende eigenschappen voor uw lichaam. Bijvoorbeeld look en ui. Maar dat besparen we u uit respect voor uw geur. Loop naar de keuken, de schoonheid wacht er op u! Marlène Izere (St)

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]