TOP
-->

"Shop & Go": parkeren dat winkelen in het stadscentrum vergemakkelijkt

Donatienne de Vleeschauwer.

24 Apr 2018, 12:04 Last Updated: 15 Apr 2019, 11:04

Drie winkelstraten in de Stad Brussel hebben zichzelf net uitgerust met 'slimme' parkeerplaatsen.

"Shop & Go": parkeren dat winkelen in het stadscentrum vergemakkelijkt
"Shop & Go": parkeren dat winkelen in het stadscentrum vergemakkelijkt

"Shop & Go": 30 minuten gratis parkeren
 

"Shop & Go" is een nieuwe gratis parkeergelegenheid voor een periode van 30 minuten in drie straten van de Stad Brussel. Deze nieuwe plaatsen zijn ontworpen om de toegang tot winkels voor Brusselse automobilisten te vergemakkelijken. "Shop & Go" is een initiatief van Marion Lemesre, loco-burgemeester van Economische Zaken, en Els Ampe, Schepen van Mobiliteit.

 

 

Sinds maandag 23 april, de parkeerplaatsen "Shop & Go" toelaten automobilisten om gratis te parkeren voor een half uur, zonder het plaatsen van een disc of tijdstempel ticket. Drie locaties van dit type werden gecreëerd voor een zes maanden durende testperiode drie winkelgebieden vooral bezocht door automobilisten: Sainte-Catherine, Marie-Christine en één langs de Grote Zavel.

 

 

"Automobilisten die een kleine race om geen moeite met het vinden van een vrije plaats en toegang tot winkels", zegt Marion Lemesre (MR), loco-burgemeester verantwoordelijk voor Handel en parkeergelegenheid.

 

 

Deze locaties, kunnen worden gemerkt met waarschuwingsborden en markering op de grond oranje, zijn uitgerust met intelligente sensoren die de aanwezigheid van een voertuig te detecteren. Als de bestuurder de plaats niet heeft verlaten na 30 minuten van het parkeren wordt een signaal gestuurd naar agenten van de timestamps cel. De automobilist riskeert een boete van 25 €.


 

Dit systeem heeft zich al bewezen in Kortrijk, Braine-l'Alleud, La Louviere, Antwerpen en Oostende, is geïnstalleerd voor de eerste keer in de Brusselse regio. "Met de zetels" Shop & Go "automobilisten die willen een korte stop te maken zijn minder geneigd om dubbele park en lopen minder in de wijken voor het vinden van een plaats," zei de loco-burgemeester van Els Ampe Mobility ( Open VLD).

 

 

De sensoren zijn actief van maandag tot zaterdag, van 9 tot 18 uur. Buiten deze uren kunnen bewoners zonder tijdsbeperking parkeren op de plaatsen "Shop and Go".

 

 

Bron- en foto-tegoed: communiqué van de stad Brussel

Applications