Sint Goriks buurt - Antoine Dansaert

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 03 mei 2013, 09:22)
Sint Goriks buurt - Antoine Dansaert
Brussel vindt haar evenwicht tussen de charme van de luxueuze winkels in de bovenstad en de zonder ophouden hernieuwde creativiteit van jonge modeontwerpers, die zich allemaal in de benedenstad, in de buurt rondom de Antoine Dansaertstraat, gevestigd hebben.

Tien jaar geleden installeerde "Stijl", de bekende groep van jonge Vlaamse stylisten waaronder onder andere Ann Demeulemeester en Dries Van Noten, zich in die buurt. Sinds dat moment blijven nieuwe modeontwerpers er hun winkels openen. Zo zijn er onbekenden die ondertussen bekend zijn, zoals Aleksandra Paszkowska, de rijzende ster aan het modefirmament met haar "Y-dress" of Marina Yee, één van de zes van Antwerpen die haar eerste winkel in Brussel opende in de maand april op enkele passen van de Dansaertstraat, in de Varkensmarktstraat.

Ook vlakbij is de winkel-atelier van Christophe Coppens, die zijn hoeden verkoopt in de Léon Lepagestraat. Hij is de gelukkige buurman van Jean-Paul Knott en van Martin Margiela, de leider van heel een generatie, die hier zijn tweede winkel opent, na Tokyo en voor Parijs. De buurt wemelt van de pittige winkels, misschien aangetrokken door het hoge aantal homo's die er hun hoofdkwartier gevestigd hebben. Of zijn het de homo's die aangetrokken worden door de mooie winkels...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]