TOP

Sint Goriks buurt - Antoine Dansaert

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 03 May 2013, 09:05

Brussel vindt haar evenwicht tussen de charme van de luxueuze winkels in de bovenstad en de zonder ophouden hernieuwde creativiteit van jonge modeontwerpers, die zich allemaal in de benedenstad, in de buurt rondom de Antoine Dansaertstraat, gevestigd hebben.

Tien jaar geleden installeerde "Stijl", de bekende groep van jonge Vlaamse stylisten waaronder onder andere Ann Demeulemeester en Dries Van Noten, zich in die buurt. Sinds dat moment blijven nieuwe modeontwerpers er hun winkels openen. Zo zijn er onbekenden die ondertussen bekend zijn, zoals Aleksandra Paszkowska, de rijzende ster aan het modefirmament met haar "Y-dress" of Marina Yee, één van de zes van Antwerpen die haar eerste winkel in Brussel opende in de maand april op enkele passen van de Dansaertstraat, in de Varkensmarktstraat.

Ook vlakbij is de winkel-atelier van Christophe Coppens, die zijn hoeden verkoopt in de Léon Lepagestraat. Hij is de gelukkige buurman van Jean-Paul Knott en van Martin Margiela, de leider van heel een generatie, die hier zijn tweede winkel opent, na Tokyo en voor Parijs. De buurt wemelt van de pittige winkels, misschien aangetrokken door het hoge aantal homo's die er hun hoofdkwartier gevestigd hebben. Of zijn het de homo's die aangetrokken worden door de mooie winkels...
Mode Mode