Skiën in de buurt van Brussel

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door Frédéric Solvel - 08 dec. 2011, 00:00 (Bijwerken: 20 okt. 2014, 14:51)
Skiën in de buurt van Brussel
Begon het nieuwe jaar in een rush? Geen kerst-, carnaval- en paasvakantie voor u? En toch kriebelt het om uw skisticks te gebruiken? Wat dacht u van een weekendje wintersport? BrusselsLife stelt u zijn recept voor om uit te testen met vrienden, familie of partner...

Enkele dagen skiën? Dwaas? Welnee! De low cost luchtvaartmaatschappij Easyjet die vliegt vanuit Brussel en heeft regelmatige verbindingen met Genève aan onklopbare prijzen. Vaarwel nachtreizen! Na een vlucht van een uur, staat u op Zwitsers grond. En als slimme reiziger heeft u al het vervoer gekozen dat u naar de skigebieden brengt: u kunt kiezen tussen de bergbus met uren die niet steeds zijn afgestemd op de vluchten, een taxi die u kunt boeken en een huurauto.

Bestemming Portes du Soleil

In de directe omgeving (iets meer dan een uur) van de luchthaven, ligt het Frans-Zwitserse Portes du Soleil, een must voor uw winter vakantie: met 650 kilometer pistes vindt u hier voor elk wat wils. Om uw kort verblijf nog voordeliger te maken, raden we u aan u rechtstreeks te begeven naar de centrale stations van dit grote domein: Châtel et Morzine, bijvoorbeeld, bieden een ruime keuze aan vertrektijden naar verschillende plaatsen. Om zo snel mogelijk aan de slag te gaan op de pistes, heeft u allicht al uw online pakket gekocht en eventueel huurmateriaal gereserveerd.

Van de Mur Suisse naar het Grand Paradis

Als de vermelding van de Mur Suisse volstaat om generaties van skiërs te laten huiveren, zal het parcours van het Grand Paradis al uw zintuigen prikkelen: een afdaling zonder grote moeilijkheden tussen de bergchalets waar u kunt stoppen om te proeven aan lokale lekkernijen met zicht op de Dents du Midi. Behalve deze twee legendes, stippelt u uw route uit zoals u wenst. De sensatiezoekers spreken af in het hart van Happy Valley in de sector Cornebois (Chatel) of Statsh, een 100% natuurlijke skiregio: een primeur in Europa. En als u nog meer wil, raden we u onze favoriet aan: de sector Chamossière aan de grenzen van Morzine en Les Gets, een prachtig uitzicht op de top van de stoeltjeslift en dan de langste rode pistes van het gebied. Voor de meer doorgewinterde bevatten de Portes du Soleil ook off-piste gebieden: informeer u over potentiële risico's! Laatste tips: Hou het weer in het oog en voorzie voldoende tijd voor de terugkeer.

Aan tafel!

Voor uw diners op de piste of in het station, kunt u zich laten leiden door de Pass'Gourmet, de bijbel van goed eten. Deze folder is uitgegeven door de vereniging van de Portes du Soleil, en bevat een vijftigtal geselecteerde restaurants waar u uw smaakpapillen kunt laten genieten van de lokale tradities. Op de pistes slalomt u tussen de onvermijdelijke "toeristische fabrieken" die welig tieren, om aan te komen bij een zaak die aan de grootste eisen voldoet. En als u zoals wij verslaafde bent aan de sneeuw, hebben de ambassadeurs van Pass'Gourmet "l'assiette des Portes du Soleil" ontwikkeld: een compendium van lokale gerechten die u snel kunt eten. Daarbij drinkt u naar keuze een wijn uit de Savoie of een Rivella: de gezonde versie van cola op basis van wei, gemaakt in Zwitserland natuurlijk. En vergeet niet de 'gnôle' van de chef te proeven vooraleer te vertrekken naar nieuwe avonturen... Frederick Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]