TOP

Spreekt u de taal van de bloemen?

Olivia Regout. Bloemisten

13 Dec 2017, 00:12 Last Updated: 04 Jun 2020, 10:06

Heeft u er moeite mee zich uit te drukken, een boodschap over te brengen of uw liefde te verklaren? BrusselsLife Heeft misschien de oplossing voor uw communicatieprobleem. We helpen u de taal van bloemen te leren spreken.

Photo by 修齊治平 on Unsplash

Na het volgende gelezen te hebben, zult u geen bloemen meer schenken zoals tevoren. U zult uw boeketten met zorg samenstellen om geen misverstanden of valse hoop te veroorzaken.

De echte liefde

Kunt u de liefde die u in uw hart voelt niet onder woorden brengen? De optie rode roos is uiteraard een must. De boodschap zal duidelijk zijn voor uw geliefde. Wilt u met kleuren spelen? Hou er dan rekening mee dat elke kleur van roos haar eigen betekenis heeft .

Minder wijdverspreid, maar even efficiënt voor een extreme, oprechte of gekke liefde, is de tulp. Ook hier is de kleurkeuze belangrijk om uw boodschap subtiel te maken...

Heeft u iemand lief en verlamt uw verlegenheid u? Probeer een boeketje viooltjes om op de grote dag uw liefde te uiten: "Ik hou in het geheim van u". Met wit lila kunt u getuigen van een openbloeiende, onschuldige liefde: "Laat ons van elkaar houden, liefste, ik droom ervan u in mijn armen t sluiten".

Als u op zoek bent naar liefde zonder verbintenis, schenk dan een boeketegelantiers: "U bent charmant, laten we van dit ogenblik genieten". Als u wilt getuigen van uw trouw, dan zegt het witte madeliefje, geplukt in uw tuin: "Ik zal uw liefde nooit beschamen, mijn lief. Ik hou van u tot ik mijn laatste adem uitblaas".

Ontkenning en breuk

Als u helaas geen woord kon houden en de weg van de ontrouw bent ingeslagen, geef uw geliefde dan een boeket clematis: "Sorry, ik heb u bedrogen". Dan zult u het fameuze boeket brandnetels krijgen: « Uw wreedheid is eindeloos", gevolgd door enkele anemonen: "Vertrek, wreedaard, ik wil u niet meer zien. Ik zet er een punt achter".

Een mogelijk antwoord hier op zijn zwarte tulpen: "Sinds ik alleen ben, is mijn leven als een woestijn vol wroeging"!

Jaloezie

Uw ex-verloofde is nu het doelwit van nieuwe kapers. Weten dat anderen hem / haar overstelpen met rozen, maakt u razend van jaloezie. Met een boeket cyclamen, krokussen en paardenbloemen laat u weten dat u het toppunt heeft bereikt: "Ik ben ontzettend jaloers". Met bramenstruikenschreeuwt u uw pijn uit: "Mijn hart bloedt, welk onrecht om u te zien in de armen van een ander"...

Verlangen

Gelukkig heelt de tijd alle wonden. U beslist de pootjes niet te laten hangen. U leert opnieuw het verlangen kennen waarvan u dacht dat het verloren was.

Stel een enorm boeket witte narcissen samen om uw verlangen naar pure liefde te uiten: "Ik verlang naar jou". Voor de meeste vurigen onder u geven fuchsia en hibiscus een ondubbelzinnige boodschap: "Uw lichaam is een vuur dat mijn zintuigen aanwakkert"... En voor wie geen gebrek heeft aan bescheidenheid: kies voor rode pioenen, rood vingerhoedskruid, rode papaver, rode orchideeën... Olivia Regout

Bloemisten Bloemisten