Spreekt u de taal van de bloemen?

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 08 mei 2023, 00:00 (Bijwerken: 08 mei 2023, 07:27)
Spreekt u de taal van de bloemen?
Heeft u er moeite mee zich uit te drukken, een boodschap over te brengen of uw liefde te verklaren? BrusselsLife Heeft misschien de oplossing voor uw communicatieprobleem. We helpen u de taal van bloemen te leren spreken.

Na het volgende gelezen te hebben, zult u geen bloemen meer schenken zoals tevoren. U zult uw boeketten met zorg samenstellen om geen misverstanden of valse hoop te veroorzaken.

De echte liefde

Kunt u de liefde die u in uw hart voelt niet onder woorden brengen? De optie rode roos is uiteraard een must. De boodschap zal duidelijk zijn voor uw geliefde. Wilt u met kleuren spelen? Hou er dan rekening mee dat elke kleur van roos haar eigen betekenis heeft .

Minder wijdverspreid, maar even efficiënt voor een extreme, oprechte of gekke liefde, is de tulp. Ook hier is de kleurkeuze belangrijk om uw boodschap subtiel te maken...

Heeft u iemand lief en verlamt uw verlegenheid u? Probeer een boeketje viooltjes om op de grote dag uw liefde te uiten: "Ik hou in het geheim van u". Met wit lila kunt u getuigen van een openbloeiende, onschuldige liefde: "Laat ons van elkaar houden, liefste, ik droom ervan u in mijn armen t sluiten".

Als u op zoek bent naar liefde zonder verbintenis, schenk dan een boeketegelantiers: "U bent charmant, laten we van dit ogenblik genieten". Als u wilt getuigen van uw trouw, dan zegt het witte madeliefje, geplukt in uw tuin: "Ik zal uw liefde nooit beschamen, mijn lief. Ik hou van u tot ik mijn laatste adem uitblaas".

Ontkenning en breuk

Als u helaas geen woord kon houden en de weg van de ontrouw bent ingeslagen, geef uw geliefde dan een boeket clematis: "Sorry, ik heb u bedrogen". Dan zult u het fameuze boeket brandnetels krijgen: « Uw wreedheid is eindeloos", gevolgd door enkele anemonen: "Vertrek, wreedaard, ik wil u niet meer zien. Ik zet er een punt achter".

Een mogelijk antwoord hier op zijn zwarte tulpen: "Sinds ik alleen ben, is mijn leven als een woestijn vol wroeging"!

Jaloezie

Uw ex-verloofde is nu het doelwit van nieuwe kapers. Weten dat anderen hem / haar overstelpen met rozen, maakt u razend van jaloezie. Met een boeket cyclamen, krokussen en paardenbloemen laat u weten dat u het toppunt heeft bereikt: "Ik ben ontzettend jaloers". Met bramenstruikenschreeuwt u uw pijn uit: "Mijn hart bloedt, welk onrecht om u te zien in de armen van een ander"...

Verlangen

Gelukkig heelt de tijd alle wonden. U beslist de pootjes niet te laten hangen. U leert opnieuw het verlangen kennen waarvan u dacht dat het verloren was.

Stel een enorm boeket witte narcissen samen om uw verlangen naar pure liefde te uiten: "Ik verlang naar jou". Voor de meeste vurigen onder u geven fuchsia en hibiscus een ondubbelzinnige boodschap: "Uw lichaam is een vuur dat mijn zintuigen aanwakkert"... En voor wie geen gebrek heeft aan bescheidenheid: kies voor rode pioenen, rood vingerhoedskruid, rode papaver, rode orchideeën... Olivia Regout

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]