Surf op de golven van Couchsurfing

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 25 okt. 2010, 00:00 (Bijwerken: 24 jan. 2013, 16:58)
Surf op de golven van Couchsurfing
Het is bijna vakantie: we vertrekken maar met welk budget en waar logeren we? Couchsurfing kan het antwoord zijn: het is origineel, alternatief en gratis!

Wat is couchsurfing?

Het is een portaal waar globetrotters elkaar helpen en een middel om te reizen en nieuwe contacten te leggen over gans de wereld! Het principe is eenvoudig: het volstaat zich in te schrijven op de site www.couchsurfing.org. U kunt aangeven of u mensen wilt herbergen of bij hen wenst te logeren.

Er zijn meerdere modaliteiten mogelijk: u kunt zelfs een profiel aanmaken voor een groep, een familie of een koppel. U kunt er ook voor kiezen mensen te ontmoeten om hen uw stad en haar geheime plekjes te leren kennen. U kunt op zoek gaan naar couchsurfeurs bij u in de buurt of in de steden die u wenst te bezoeken. Elk profiel vermeldt de verblijfsmogelijkheden.

Veiligheid

Om de veiligheid te garanderen, controleert de site de certificering van de gebruikers (meer bepaald worden identiteit en adres geverifieerd). De leden delen informatie om potentiële fraude te voorkomen.

Couchsurfing is geen datingsite maar een uitwisselingssite die u tot niets verplicht tenzij mooie momenten te beleven door nieuwe horizonten te ontdekken en zo een wereldwijde gemeenschap te vormen waar hulp en gastvrijheid de kernwoorden zijn.

In Brussel

De couchsurfeurs van Brussel zijn heel actief. Meerdere keren per week worden evenementen of bijeenkomsten georganiseerd (zoals Trivial Pursuit avonden of een bezoek aan het Chocolademuseum). Ze zijn heel gastvrij en staan open om personen en gevarieerde parcours te leren kennen of om nieuwkomers vertrouwd te maken met de Brusselse gewoontes.

De meeste Brusselse couchsurfeurs zijn eerder op de site ingeschreven om deel te nemen aan activiteiten en om reizigers te ontmoeten dan om de wereld rond te reizen, maar er zijn tal van profielen! Hulp, welwillendheid en amusement kenmerken de couchsurfeurs. Er zijn zelfs aanvragen voor vertalingen en diensten worden aangeboden op de verschillende fora.

Bent u een groot reiziger, een goede gastheer of gastvrouw of wenst u nieuwe mensen te leren kennen? Couchsurfing opent nieuwe horizonten! Cécile Valero

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]