TOP
-->

The Lemon Spoon: de praktische gids met een vleugje citroen

Donatienne de Vleeschauwer.

24 Oct 2017, 10:10 Last Updated: 17 Apr 2019, 19:04

The Lemon Spoon is een Belgisch platform dat duurzaamheid bevordert.

The Lemon Spoon: de praktische gids met een vleugje citroen
The Lemon Spoon: de praktische gids met een vleugje citroen

The Lemon Spoon: 100% Belgisch
Het platform "The Lemon Spoon" is gemaakt door de jonge Brusselaar Caroline Vermeersch. Deze jonge vrouw ontwaakte bij haar terugkeer van haar Erasmus in Barcelona ... We consumeren te veel en bovendien is deze consumptie niet duurzaam.


Toen ze terugkeerde naar België, besloot ze de manier waarop ze voedsel, kleding en haar levensstijl gebruikte te veranderen om haar ecologische impact te verminderen. Caroline Vermeersch deelt haar verandering van consumptie op Instagram, vervolgens op haar blog "The Lemon Spoon" en nu wordt het een professioneel platform voor duurzame consumptie.


De Lemon Spoon richt zich op twee assen. Allereerst vindt u een gids met duurzame merken "Conscious Guide" op het gebied van koken, beauty, reizen, lifestyle en mode. Hoe worden deze merken geselecteerd door The Lemon Spoon? Caroline heeft een handvest ontwikkeld met 5 punten:


- De eco-verantwoordelijke
- Het welzijn van het lichaam en de geest
- Lokale productie
- Eerlijke handel
- Recycling


Om deel uit te maken van de #StartTheChange Guide, moeten merken voldoen aan ten minste twee van deze criteria.


Ten tweede, een "blog-documentaire" die het bewustzijn en het bewustzijn van de lezers van The Lemon Spoon verhoogt voor duurzaam, ecologisch en kortsluitingsgebruik. Caroline Vermeersch wordt geholpen door medewerkers om haar blogruimte te voeden in The Lemon Spoon. Ze markeren merken, acties die duurzame consumptie veranderen en ze leggen ons uit dat we anders kunnen consumeren zonder op te geven wie we zijn.

Milieu