Thee: rituelen en deugden

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 15 nov. 2017, 00:00 (Bijwerken: 04 jun. 2020, 10:35)
Thee: rituelen en deugden
Heilig in China of Japan. Uitgegeven door de Britten, thee en de filosofie die erbij hoort, zijn Europa binnengevallen. En er zijn tal van variëteiten. Sterk om de dag te beginnen, licht en ontspannend 's avonds, thee heeft vele voordelen.

De Engelsen drinken het enkel om 16u, adepten drinken het de ganse dag door. En er zijn tal van variëteiten. Sterk om de dag te beginnen, licht en ontspannend 's avonds, thee heeft vele voordelen.

Puristen associëren de bereiding van deze drank met een levensfilosofie die bestaat uit rust en sereniteit. Voor de consument is het niet altijd gemakkelijk om alle stadia van het theeritueel toe te passen. Toch is er een aantal te volgen basisregels om zo goed mogelijk van uw thee te genieten.

Neem de tijd

Thee bereiden en proeven gebeurt niet haastig. Het is aangeraden de theepot en kopjes of kommetjes voor te bereiden door er kokend water in te gieten. Zo blijft uw thee langer warm. Verwijder dit "eerste water" na enkele minuten en doe de juiste hoeveelheid thee in de theepot. Warm het water op terwijl de bladeren opengaan en hun parfum vrijgeven. Laat het water niet koken, moet het net pruttelen zodat de thee niet verbrandt.

De correcte timing!

Vergeet niet om de duur van de infusie te respecteren. Laat de thee niet langer dan nodig in de theepot, hij zou te sterk zijn. Ledig vervolgens de kopjes water en serveer de thee. Snuif alle aroma's op en laat u meeslepen door al z'n weldaden. En als het u niet lukt, ga dan naar een theesalon of een gerespecteerd Aziatisch restaurant. Wat betreft restaurants, zijn we gewonnen door La Fontaine de Jade. Stéphanie Guilllaume

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]