Tips om de badkamer energiezuiniger te maken

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 28 mei 2024, 13:24)
Tips om de badkamer energiezuiniger te maken

Heb je een verouderde badkamer en loopt je energierekening hierdoor hoog op? Waarschijnlijk ben je dan op zoek naar manieren om kosten te besparen.Gelukkig zijn er meerdere kleine en grote aanpassingen die je kunt maken voor een energiezuinige badkamer. In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

1) Neem een waterbesparende douchekop

Een lange, warme douche is heerlijk, maar het kost veel energie om al dat water te verwarmen. Daarnaast is je waterverbruik ook niet erg milieuvriendelijk. Een waterbesparende douchekop helpt je douchen zonder te veel water te gebruiken. Je kan hiermee tot wel 14 liter per minuut besparen!

2) Installeer een thermostaatkraan

Heb je genoeg van het eindeloze afstellen van de temperatuur voor je kunt douchen? Met een thermostaatkraan is dit niet meer nodig. De kraan zorgt automatisch voor een comfortabele temperatuur. Ook helpt de begrenzer je niet te warm te douchen: de limiet staat standaard ingesteld op 38 graden. Warmer kan altijd, maar hiervoor moet je de knop een extra draai geven.

3) Isoleer je bad

Een bad vullen kost zo'n 120 liter water, aanzienlijk meer dan een snelle douche. Af en toe in bad moet natuurlijk wel kunnen. Om het water langer warm te houden, kun je de badkuip isoleren. Dit zorgt ervoor dat je het bad niet telkens opnieuw hoeft bij te vullen met warm water, waardoor je energie bespaart en langer van een warm bad geniet.

4) Kies voor LED-lampen

Vooral in oude woningen kom je soms nog een gloeilamp tegen in de badkamer. Hartstikke zonde, want je kan een hoop energie besparen door LED-lampen te installeren. Die zijn niet alleen zuiniger, maar gaan ook langer mee. Ze zijn beschikbaar in allerlei toffe kleuren, dus zo zorg je voor een extra sfeervolle badkamer!

5) Win je warmte terug

Sta je open voor een groter project om je badkamer energiezuiniger te maken? Kijk dan eens naar een warmteterugwinningssysteem. Dit systeem vangt de warmte van het gebruikte douchewater op en gebruikt deze om nieuw koud leidingwater te verwarmen. Hierdoor kan je tot wel 40-50% op gas of energie besparen.

Energiezuinig en duurzaam

Met de bovenstaande tips kan je gemakkelijk kosten besparen in je badkamer. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Genoeg redenen om je badkamer eens goed onder de loep te nemen en te kijken waar je een verschil kan maken!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]