TOP
-->

Tips voor onderhoud van uw bril!

Rédaction BrusselsLife.be. Brillen en opticiens

22 Feb 2017, 00:02 Last Updated: 04 May 2020, 12:05

Heeft u net een nieuwe bril gekocht? We geven u enkele tips om ze in een perfecte staat te houden. Een goed onderhoud zorgt voor een bescherming van de kwaliteit van uw zicht en voor een langere levensduur van uw bril.

Tips voor onderhoud van uw bril!
Tips voor onderhoud van uw bril!

Bewaar uw bril zorgvuldig

Uw bril verdient alle respect. Behandel hem goed! Laat hem niet rondslingeren in uw handtas, broekzak,... en leg hem nooit op de glazen. Bewaar uw bril systematisch in een etui of brillendoos. Zo is bij beschermd tegen krassen, stof en schokken. Draag ook zorg voor het montuur. Neem uw bril steeds met beide handen vast om vervorming van de armen en de scharnieren te voorkomen. Doe uw bril steeds uit als u zich aan- of uitkleedt!

Schoonmaken volgens de regel

Reinig de glazen en het montuur geregeld, bij voorkeur met producten speciaal voor het onderhoud van brillen. Indien u tijdelijk niet over dergelijk product beschikt, kunt u gebruikmaken van lauw water met een beetje afwasproduct. Bescherm uw bril tegen onnodige 'aanvallen'. Kuis hem niet met een zakdoek, een trui of, nog erger, een handdoek. Het beste middel om de glazen te reinigen is een microvezeldoek! Neem ook de tijd om geregeld het etui of e brillendoos te poetsen.

Vermijd grote warmte

Stel uw bril niet bloot aan grote warmte. Door hem dicht bij een verwarmingstoestel te leggen of hem in de wagen in de vlakke zon te vergeten, kan het montuur vervormen.

Opgelet op het strand

Zandkorrels kunnen overal tussen kruipen! Als u op het strand geen zorg draagt voor uw bril, kunnen er snel krassen in de glazen komen.

Geregeld onderhoud bijde optieker

Ga zeker twee keer per jaar naar uw optieker voor afstemming van het montuur en een volledig onderhoud van uw bril.

Brillen en opticiens Mode Brillen en opticiens