Deze bekende Belgen Top 10 internationale Belgen

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 31 jan. 2022, 00:00 (Bijwerken: 31 jan. 2022, 09:32)
Top 10 internationale Belgen
België is op wereldschaal niet erg groot, maar dat heeft ons er niet van weerhouden invloed uit te oefenen. Hier zijn 10 Belgen die hebben uitgeblonken in velden op internationaal niveau.

België een producent van talent.

Zoals we weten is ons land niet erg groot, maar we produceren producten die over de hele wereld bekend zijn en gewaardeerd worden, zoals frieten, wafels, bier en chocolade. Maar we produceren niet alleen voedingsproducten, zoals dit artikel u de 10 beroemdste Belgische persoonlijkheden over de hele wereld laat zien. 

 

1. Jean-Claude Van Damme

We hoeven hem niet te introduceren, onze nationale JCVD werd beroemd toen hij doorbrak in Hollywood als een acteur uit Sint Agatha-Berchem. Als voormalig karatespeler heeft Jean-Claude in vele Amerikaanse actieproducties gespeeld. Hij speelde in Kickboxer, Timecop, Street Fighter, Full Contact en de cultfilm Bloodsport. Daarom zijn we er erg trots op hem in deze top vertegenwoordigd te zien.

 

2. Johnny Hallyday


Geboren in Parijs, is hij van Belgische afkomst via zijn twee ouders. Johnny is een van de best verkopende Franstalige artiesten ter wereld en is ook een van de favoriete sterren van het Franse volk aller tijden. Uit dit alles blijkt hoe Jean-Philippe Smet, zijn echte naam, erin geslaagd is zijn stempel te drukken op het muzikale landschap van een vreemd land en zelfs op het internationale Franstalige muzikale landschap. 

 

3. Jacques Brel


Een andere muzikant in deze toplijst is Jacques Romain Georges Brel, die in Franstalige landen veel bekendheid heeft verworven dankzij zijn atypische en indrukwekkende stem. Hij werd in 1929 in Schaarbeek geboren en overleed in 1978 in Frankrijk. Ondanks zijn korte leven, heeft dit hem niet belet een hele generatie muziekliefhebbers op zijn grondvesten te doen schudden met zijn talent. Nog iets om te weten is dat hij door velen wordt beschouwd als de grootste Belgische zanger aller tijden.

 

4. Eddy Merckx


Edouard Merckx, ook bekend als Eddy Merckx, is in dit klassement opgenomen omdat hij zo'n stempel heeft gedrukt op de wereld van de sport, en meer in het bijzonder op het wielrennen, met zijn prestaties die vele fans van de discipline sprakeloos hebben achtergelaten. Bijgenaamd de kannibaal of de oger van Tervuren, omdat hij zijn tegenstanders zo verslond, werd hij verkozen tot Belgisch atleet van de 20ste eeuw. Zijn palmares is één van de meest indrukwekkende in de discipline. Daarom kunnen we niet anders dan aan hem denken als we het hebben over opmerkelijke Belgische atleten die in de hele wereld bekend zijn.

 

5. René Magritte


Minder hedendaags dan de anderen, is hij niet minder bekend dan de voorgangers. De naam Magritte roept bij iedereen iets op, zelfs als ze niets van kunst afweten. Als schilder, geboren in de 19e eeuw in onze stad Lessines, heeft hij met zijn verschillende werken de surrealistische beweging tot leven gebracht. Meer dan dat, hij revolutioneerde de kunstwereld en staat nog steeds te boek als een van de beste schilders ooit.

6. Stromae

De jongste van de top, Stromae aka Paul Van Haver is een 36-jarige zanger uit Etterbeek die deel uitmaakt van de huidige Franstalige muziekscene. Hij is ook actief in de mode met zijn kledinglijn Mosaert. Stromae is wereldwijd bekend, getuige zijn optreden in Madison Square Garden in New York in 2015, een zaal die aan de overkant van de Atlantische Oceaan als elite wordt beschouwd. Hij verscheen ook op Jimmy Fallon's Tonight Show, een zeldzame gebeurtenis voor een Belg. Om al deze redenen zijn we verplicht om hem in deze top op te nemen.

7. Justine Henin


Als eerste vrouw in dit klassement verdient ze haar plaats tussen de internationaal bekendste Belgen ten volle. De in 1982 in Luik geboren tennisvrouw heeft een indrukwekkende staat van dienst. We mogen niet vergeten dat ze in haar carrière 43 enkelspeltitels heeft gewonnen (Grand Slam, olympische medaille, masters, enz.). Zij staat ook op de eerste plaats van de ATP-ranking van de beste tennisvrouwen en wordt door velen gekwalificeerd als "de beste backhand ter wereld" in zowel het mannen- als het vrouwentennis. Kortom, zij is niet meer weg te denken uit de tenniswereld, want zij heeft haar stempel op de sport gedrukt. 

8. Romelu Lukaku


Als internationaal voetballer, geboren in Antwerpen uit Belgisch-Congolese ouders, is hij ontegensprekelijk opgenomen in dit klassement, want hij is de bekendste Belgische voetballer in het buitenland in de populairste sport ter wereld. Dit betekent dat iedereen hem bij naam kent, zelfs zonder noodzakelijkerwijs zijn heldendaden te volgen. Big Rom is ook de beste scorer in de geschiedenis van het Belgische nationale elftal. Als je al deze informatie in aanmerking neemt, komt hij direct in je gedachten als je aan het Belgische internationale voetbal denkt.

9. Toots Thielemans 


Jean-Baptiste Frédéric Isidore, baron Thielemans, werd geboren op 29 april 1922 in Brussel. Hij emigreerde naar de Verenigde Staten met de bedoeling door te breken in de wereld van de jazz, want dat was zijn grootste passie. Dit lukte hem wonderwel, hij werd later genaturaliseerd en droeg bij tot de essentie van de Amerikaanse jazz. Daar componeerde hij zelfs met Quincy Jones, wat zijn roem illustreert. Toots overleed op 22 augustus 2016 op 94-jarige leeftijd in Brussel. Hij had dus een lang leven waaraan hij al zijn talent wijdde in datgene waar hij het beste in was, muziek.

10. Henry Ford


Je vraagt je af wat Henry Ford in deze ranglijst doet, je weet wie hij is en wat hij deed, maar wist je dat hij een Belgische afkomst had? Inderdaad, zijn moeder Mary Ford (née Litogot) was de dochter van Belgische immigranten. Via zijn moeder is hij dus half Belg. Gezien zijn bijdrage aan de revolutie in de auto-industrie heeft hij een onuitwisbare stempel op de geschiedenis gedrukt. Met een geschat fortuin van 200 miljard dollar tijdens zijn leven, is hij misschien wel de rijkste persoon van Belgische origine ooit.

 

U kunt nu uw hoofd omhoog houden, want ons vlakke land heeft op verschillende gebieden een revolutie in de wereld teweeggebracht, zoals u zojuist hebt gelezen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]