Toukoul: de restaurant-bar die je meeneemt naar de Ethiopische cultuur

Geschreven door Kaya Josse - 03 apr. 2018, 11:53 (Bijwerken: 27 apr. 2018, 13:48)
Toukoul: de restaurant-bar die je meeneemt naar de Ethiopische cultuur
Restaurant, bar en cultureel huis, de Toukoul laat je Ethiopië ontdekken in een authentieke en warme omgeving.

De Toukoul
Sinds januari 2012 bevindt het Toukoul zich in het centrum van de stad en kunt u een gezellig moment rond een gerecht, een drankje of voor een concert doorbrengen in een omgeving die is samengesteld uit Ethiopische voorwerpen. Inderdaad, alle objecten en elementen waaruit deze decoratie bestaat, komen voort uit de vele reizen die Haile Abebe, de grondlegger van de plaats, in Ethiopië heeft gemaakt.


Om daar te eten
Over het algemeen bestaat elk gerecht uit de "injera", een gierstcake waarop de verschillende voedingsmiddelen en bereidingen zullen worden gedeponeerd. Om verschillende smaken te proeven, is het mogelijk om een ​​gerecht te delen met de mensen om je heen. Van stoverij, kippenbout en kabeljauw tot vegetarische gerechten, er is voor elk wat wils!


Voor de meeste fijnproevers biedt Toukoul verschillende desserts: een exotische flambé, een chocoladefondant met rood fruit en een ijsbal, dadelpaloenen met sinaasappel en kaneel en veel ijs smaken .


Als je nog nooit Ethiopiër hebt gegeten, zullen de medewerkers de tijd nemen om je kennis te laten maken met de Ethiopische tradities. U krijgt bijvoorbeeld de kans om "la gourcha" te proberen, een traditie om een ​​ander persoon van hand tot mond voedsel te geven. Het personeel legt de kaart in detail uit en helpt u bij het kiezen van het gerecht dat het beste aan uw verwachtingen voldoet! Op de website van het restaurant is ook een lexicon met enkele woorden beschikbaar om u te helpen kiezen wat u wilt eten.


Van Ethiopische drankjes tot klassieke drankjes
De bar Toukoul biedt Ethiopische drankjes zoals Tej, een gefermenteerde drank gemaakt van honing en water. Bierliefhebbers kunnen St. George's, een Ethiopisch bier, proberen. Voor degenen die iets klassiekers willen, weten dat Aperol Spritz, Kir, frisdranken en verse vruchtensappen ook beschikbaar zijn.

Als u van koffie houdt, kunt u met de Toukoul de ceremonie van de "Buna" -koffie bijwonen, een ceremonie waaraan de Ethiopiërs groot belang hechten, namelijk het drinken van 3 kopjes koffie. Het vindt elke zondagavond in Toukoul plaats.


De kleine truc bovendien:
Naast het aanbieden van culinaire specialiteiten uit Ethiopië, organiseert Toukoul concerten op vrijdag- en zaterdagavond. Binnenkort zal de Toukoul ook een winkel openen. Hier vindt u Ethiopische culinaire producten, gerechten, gerechten en Ethiopische kunst.


Vind de Toukoul op 34 rue de Laken, 1000 Brussel (toegang mogelijk ook op 1 rue du Marronnier, 1000 Brussel). Open van maandag tot woensdag van 18:00 tot 22:30 uur, donderdag van 12:00 tot 14:30 uur en van 18:00 tot 22:30 uur, vrijdag van 12:00 tot 14:30 uur en van 18:00 tot 23:00 uur, zaterdag en zondag van 12:30 tot 15:30 uur en van 18:00 tot 23:00 uur.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]