Uitgaan op donderdag

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 23 okt. 2005, 00:00 (Bijwerken: 19 jul. 2018, 14:50)
Uitgaan op donderdag
Uitgaan op donderdag is een ritueel in Brussel. Hoog tijd dat we enkele hotte plaatsen oplijsten voor een feestje tot vrijdagochtend. Want uitgaan op donderdag is pas geslaagd als het vroeg genoeg begint om vrijdag te kunnen overleven. Het concept van uitgaan op donderdag functioneert zo goed dat sommige clubs er hun belangrijkste feestavond van hebben gemaakt.

Brusselse bars en DJ bars

In Brussel zijn de bars de place to be om te feesten. Let's get the party started!

Luxemburgplein rijmt op donderdag voor een afterwork-party voor de jonge dynamische kaders en eurocraten. Afspraak na het werk voor een uitgebreide drink in een van de bars op het plein: Fat Boys, Ralph's barCoco... Engels, uitbundige muziek en het ene happy hour na het andere.

In het hart van Brussel, stromen de Shakers in de Coaster vrijelijk, in het bijzonder tussen 17:30-21:30 tijdens het happy hour. Donderdag van 18u tot 22u kunnen de liefhebbers van het casino en de roulette genieten van een cocktail aan de speeltafels van de Viage. De zangers van donderdags of die met meer ervaring kunnen dan genieten van een karaokeavond in het Biberium. Het ligt pal naast het Centraal Station.

Sportfans vinden ook hun geluk in het centrum van de stad: de Big Game is de ideale bar om van een drankje te genieten met vrienden tijdens het volgen van een voetbalwedstrijd.

Al meerdere jaren vinden de @Seven plaats in Mirano Continental. @Seven is bovenal een uitwisselings- en ontmoetingsplaats voor duizenden jonge professionals die werken in de belangrijkste multinationals en internationale instellingen in Brussel. Eén donderdag op twee ontmoeten de leden elkaar in een ontspannen, open en feestelijke sfeer!

Op zoek naar een cocktailsfeertje voor uw avondje? Probeer eens Bar du marché uit. Behalve bij Belga, spelen de donderdagavonden op Flagey zich af in Bar du marché met een happy hour tussen 23.00u en 24.00u. In de studentenwijk aan het kerkhof van Elsene, laait de ambiance elke donderdagavond op in de cafés. Afspraak bijvoorbeeld bij Waff of Tavernier.

Als je hapjes en drankjes wil, de Bar du Patron in Oudergem biedt haar Happy Tapas aan van 17u tot 20u. Op het menu: gratis tapas en cocktails!

In Brussel zijn er ook heel wat DJ bars. Café Central biedt Breakbeat en Elektro DJ sets. De warme metaaldecoratie is origineel en de zaal is diep. Ook de moeite om op andere dagen uit te testen. Bijna elke weekavond wordt er gedanst bij Madame Moustache ! Elke dag heeft haar thema. Op donderdag afspraak om tot diep in de nacht te swingen tijdens de soirées Swing deluxe / Balkan crazy! Bentu fan van muziek uit de jaren 80? Afspraak op donderdag bij London Calling voor de soirées 80's Finest. Dali's barnodigt u elke week uit voor de Thursdays of Kontakt. De avond kondigt zich Minimale / Techno / Progressive aan.

Uitgaan in de Brusselse clubs

Voor wie zich heeft laten meeslepen door de festiviteiten en de avond wil verlengen tot vrijdagochtend, zijn er de clubs die u met open armen ontvangen!

De Jeux d'Hiver in het Ter Kamerenbos: Geen onderwerp voor hoog oplopende discussies. Voor sommigen is het al vijftien jaar een legende, voor andere is het een "sociale nachtmerrie" - de "schuilplaats voor de bourgeoisie" bij uitstek. Wat er ook van is, de “Jeux” zijn ontegensprekelijk een nachtelijke referentie in Brussel. Maar om deze paradoxale reputatie te verklaren, moet u weten dat deze plaats elke donderdagnacht open was en dat er een klassiek uitziend publiek kwam.

Bij Woodstrasse : ook in het Ter Kamerenbos, is “Wood” elke donderdagavond open vanaf 23.00u. Opgelet, in tegenstelling tot de Jeux d'Hiver, ruilt u hier uw mooie hemd beter in voor een T-shirt, anders riskeert u aan de deur gezet te worden.

Spirito Brussels: niets te zeggen over de inrichting van Spirito Martini in Elsene. Deze nachclub in een oude Anglicaanse kerk ziet er hels uit. Hier brengt u uw nacht met de gouden Brusselse jeugd door. Aan de ingang wordt u gescreend op basis van twijfelachtige criteria waarover enkel de buitenwipper oordeelt… 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]