Waar eet je een goede stoofvlees in Brussel?

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 03 nov. 2022, 00:00 (Bijwerken: 17 nov. 2022, 09:51)
Waar eet je een goede stoofvlees in Brussel?
Dit typisch Belgische gerecht is heel populair bij de restaurateurs van de hoofdstad, maar het is niet overal even goed... Hier zijn enkele goede plekken om van deze stoofpot van vleesbrokken en bier te genieten.

Pour celles et ceux qui rêvent d'un plat typiquement belge... Je dirais même plus! Pour celles et ceux qui rêvent d'une bonne carbon(n)ade flamande......

Of u het nu Karbonade of 'Stoofvlees' noemt, dit typisch Belgische gerecht bevindt zich op vele menu's in Brussel. En waar de bereiding van dit recept relatief gemakkelijk lijkt, moet u zich er niet in vergissen. Het komt vooral aan op een kundige mix van de verschillende ingrediënten; rundvlees, uien, bier, peperkoek en basterdsuiker. Wij nemen u mee naar de beste Brusselse restaurants, specialisten op het gebied van deze beroemde ragoût.

C'est Bon, c'est Belge, gelegen aan de oevers van de Sablon, is het adres bij uitstek voor typisch Belgische gerechten, gegarandeerd gezellige ontvangst en een goede sfeer. 

Nüetnigenough, een ander heel goed adres op het gebied van Belgische gerechten, waaronder de Vlaamse karbonade. Men vindt er ook een uitgebreide bierkaart. 

Le Bier Circus, ook hier is het bier het belangrijkst, men heeft er een grote keuze en alle gerechten, waaronder de karbonade, zijn op bierbasis.

Restobières biedt u een werkelijke proeftrip door het Belgische culinaire landschap. De karbonade maakt er natuurlijk deel van uit en die is buitengewoon geslaagd.  

Volle Gas midden op het Place Fernand Cocq te Ixelles, is een typische brasseri waar u eveneens de karobonade kunt proeven en een flink aantal andere lokale gerechten, naargelang uw smaak. 

Eveneens te Ixelles, biedt le Clan des Belges u zijn Vlaamse karbonade met Chimay Bleue en huisgemaakte frites aan, een genot. 

En in het centrum moet u eens binnenlopen bij Corbeau, misschien heeft u er al wel eens op de tafels gedanst op zaterdagavond... maar 's middags vindt men er een veel rustiger, maar even warme sfeer.. en de karbonade is nog altijd even goed. 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]