Weekend in Friesland

Geschreven door BrusselsLife Team - (Bijwerken: 25 aug. 2015, 15:30)
Weekend in Friesland

Voor water- en strandspelen in Friesland gaat u best naar de Waddeneilanden. Hier kan u lange wandelingen maken in de fantastische natuur en zonnen op de stranden met fijn zand. Het kleinste Waddeneiland, Schiermonnikoog, is niet toegankelijk met de wagen. Zodra u de boot verlaat, springt u op uw fiets om de oneindige duinen te verkennen. (www.schiermonnikoog.net) Op Terschelling moet u zeker de « brandaris » bezoeken, de oudste vuurtoren ter wereld.

Terug naar het vasteland. Na een bezoekje aan de zeehonden die op de Waddeneilanden in het wild leven, kan u even langsgaan bij de zeehondencrèche van Pieterburen. Daar worden alle zieke en gewonde zeehonden binnengebracht voor verzorging. Bij aankomst worden ze in quarantaine geplaatst. Daar worden de babyzeehonden opgevolgd, verzorgd en gestreeld vooraleer ze naar hun natuurlijke habitat terugkeren. (www.zeehondencreche.nl)

Maar u kan Friesland niet verlaten zonder een bezoek aan de talrijke historische dorpjes. Oude havendorpjes en -steden, Dokkum, Leeuwarden, Workum en ook Harlingen hebben allemaal hun monumentale karakter bewaard. Dokkum en zijn kanalen zijn zeker een omweg waard. Historisch is het bekend door de moord op bisschop Bonifatius. (www.dokkum.nl) Vinciane Colson

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]