Welzijn op het werk

Geschreven door BrusselsLife Team - (Bijwerken: 11 sep. 2013, 16:03)
Welzijn op het werk

Kies uw materiaal zorgvuldig en weloverwogen. De stoel moet comfortabel zijn om op te zitten en regelbaar in de hoogte zodat uw ellebogen en knieën een rechte hoek vormen. Kies een stoel met armleuningen.

Scherm

Het computerscherm moet ongeveer 50 cm van uw gezicht staan. Als u neerzit, bevindt de bovenkant van het scherm zich in het verlengde van uw ogen. Het scherm helt licht achterwaarts.

Klavier

Het klavier moet een natuurlijk verlengde van uw vingers zijn. Uw bureau is diep genoeg zodat uw voorarmen er op kunnen rusten. Als dit niet mogelijk is, schaft u zich best een polssteun aan om overbelasting te voorkomen (carpaal tunnel syndroom). Plaats de muis zo dicht mogelijk bij het klavier.

Verlichting

Ook de verlichting is van groot belang. Verkies steeds daglicht. Gebruik een bureaulamp zodra het licht verzwakt. Plaats deze lamp naast het scherm om reflecties te vermijden. Tot slot de ultieme luxe: geniet na grote inspanningen of wanneer u zich gespannen voelt van vijftien minuten ontspanning met een massage door een deskundige.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]