Werken en werven in Brussel tijdens de zomer

Geschreven door Olivia Regout - 29 mei 2012, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:50)
Werken en werven in Brussel tijdens de zomer
De vakantie is in aantocht... Eindelijk! Gedaan met de files 's morgens. Binnenkort rijdt u quasi alleen naar uw werk in Brussel. Gedaan met de files? Dat is niet zeker! Net zoals elk jaar tijdens de vakantie, profiteert de Regio ervan om enkele werken uit te voeren! Zwart punten tijdens zomer 2014 zijn de Jubelparktunnel, het Reyersviaduct en de Stallestraat...

De zomer staat voor de deur! Vakantiegangers staan klaar om er op uit te trekken, waardoor het verkeer met 20% zal afnemen. Geen geluk voor wie thuis blijft, want die leegte zal opgevuld worden door heel wat werven... Wees geduldig en ga op zoek naar alternatieve wegen! Deze grote verstoringen moet je zeker vermijden…
 

Jubelparktunnel

Deze zomer nog zullen er problemen zijn in de Jubelparktunnel. Van 30 juni tot 29 augustus zal de tunnel ontoegankelijk zijn in de richting van Montgomery. De toegang tot de E40 blijft open voor het verkeer.

Reyersviaduct en Meiserplein

Van 30 juni tot eind september wordt er gewerkt aan de opritten van het Reyersviaduct. Het viaduct zal in beide richtingen gesloten zijn! De parallelle wegen zijn toegankelijk maar we raden je toch aan deze zone te vermijden. Opgelet, als je de zijwegen neemt, riskeer je voor andere verrassingen te staan. Vlak bij Meiser wordt vanaf 16 juni aan de tramsporen gewerkt. De Rogierlaan en de Cambierlaan zullen gesloten van Meiser tot de Papaverstraat richting centrum.

Koningsstraat

Storingen ook in de Koningsstraat, waar de weg van 27 juni tot 31 augustus voor het verkeer zal afgesloten zijn over 500 meter, tussen de Sint-Mariekerk en Hotel Bloom in juni en juli en tot de Kruidtuin in augustus.

De hel in de Stallestraat

Als je dagelijks via de Stallestraat Brussel- Si of uitrijdt, haal dan je GPS boven! Je zal je weg moeten herzien. De straat is immers van 27 juni tot eind juli gesloten voor het verkeer richting centrum tussen de Guillaume Herinckxlaan en de Alsembergsesteenweg. In de andere richting zal ze gesloten zijn van 27 juni tot 27 augustus.
Er zijn ook werken op de Gentsesteenweg ter hoogte van de Van Praettunnel en de Alfred Madouxlaan. Volg de evolutie van de werken op de website van Brussel Mobiliteit.

Alternatief voor je trajecten deze zomer: de MIVB en de NMBS
Je bent op de terugweg van een lange dag hard werken en je staat met je wagen in de file. De zon brandt, je denkt aan het aperitief en aan de barbecue die thuis op je wachten! Komt het je bekend voor? Probeer dan eens het openbaar vervoer! Schrikken overvolle treinen, trams en bussen je af? Wel, tijdens de vakantieperiode verloopt het allemaal rustiger. Bovendien belooft de MIVB het aanbod uit te breiden. Ga zitten en geniet van de reis!

Te voet, met de fiets, met Villo
Profiteer van de mooie dagen om je te voet, met de fiets of met Villo te verplaatsen. Ontsnap aan het helse verkeer in de hoofdstad. Snij deze zomer de erven de pas af door gebruik te maken van de fietspaden!

 

 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]